Для підлітків запустили відеозастосунок Zigazoo

Для підлітків запустили відеозастосунок Zigazoo

10:25,
27 Березня 2023
1425

Для підлітків запустили відеозастосунок Zigazoo

10:25,
27 Березня 2023
1425
Для підлітків запустили відеозастосунок Zigazoo
Для підлітків запустили відеозастосунок Zigazoo
Використання додатку не потребує згоди батьків.

Стартап Zigazoo, відомий своїм дитячим додатком для обміну відео, представив окремий застосунок, орієнтований на користувачів покоління Z віком від 13 років. Нову версію Zigazoo запустили в суботу, 25 березня.

Застосунок є платформою для обміну відео. Користувачі не мають змоги писати коментарі до публікацій, натомість можуть відповідати один одному за допомогою коротких роликів. З позиції компанії, такий підхід мінімізує можливість негативних реакцій та тролінгу. Користувачі також можуть відповідати на відеопідказки, такі як «Які ваші улюблені види спорту?» або «Що в тебе на думці?».

У програмі Zigazoo усі користувачі можуть створювати відеоролики Vibe та слухати музику. Також у Zigazoo запустять розважальні канали, які будуть вести відомі особистості.

Розробники застосунку стверджують, що він забезпечує «нетоксичне» середовище для покоління Z, оскільки багатьох із них відштовхують соціальні мережі, наповнені нереалістичними стандартами краси, кіберзалякуванням та контентом, що не відповідає віку. Посилаються на дослідженням групи ORIGIN, згідно з яким 48% представників покоління Z заявили, що соціальні мережі викликають у них тривогу, смуток чи депресію. 61% респондентів зізналися, що проводять детоксикацію у соціальних мережах.

На ідею створити окремий застосунок для підлітків наштовхнула поведінка користувачів, повідомив співзасновник Zigazoo Зак Рінгельштейн у коментарі TechCrush. За його словами, серед користувачів попереднього застосунку частка дітей віком від 12 років сягала 31%.

«Ми вирішили запустити нову платформу, побачивши, як багато представників покоління Z, які шукають більш позитивне та автентичне середовище, вже мігрували на Zigazoo. Ми хотіли створити для них оазис у соціальних мережах», — додав він.

Використання додатку Zigazoo не потребує згоди батьків. Для дітей покоління Alpha (3–12 років), на яких орієнтувалася колишня версія Zigazoo, тепер буде програма Zigazoo Kids — користувачів перенесуть автоматично.

Нагадаємо, на початку березня TikTok анонсував, що встановить для неповнолітніх щоденні ліміти використання. Користувачі до 18 років зможуть користуватись мережею 60 хвилин, після чого потрібно буде ввести пароль.

Фото: Zigazoo.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду