Челенджі та тренди: у патрульній поліції розповіли, як ведуть акаунт у TikTok

Челенджі та тренди: у патрульній поліції розповіли, як ведуть акаунт у TikTok

11:33,
12 Лютого 2020
3873

Челенджі та тренди: у патрульній поліції розповіли, як ведуть акаунт у TikTok

11:33,
12 Лютого 2020
3873
Челенджі та тренди: у патрульній поліції розповіли, як ведуть акаунт у TikTok
Челенджі та тренди: у патрульній поліції розповіли, як ведуть акаунт у TikTok
Поліцейські створили офіційну сторінку у TikTok з огляду на специфіку і вік користувачів платформи. «Це молода мережа зі своїми правилами і форматами. Якщо ми хочемо, щоб молодь з нами спілкувалася, маємо цих правил дотримуватися», — йдеться у відповіді від пресслужби Департаменту патрульної поліції.

У грудні 2019 року MediaSapiens писав, що Патрульна поліція України завела офіційний акаунт у соцмережі TikTok, яка швидко набирає популярності по всьому світу.

Про свою присутність у трендовій соцмережі поліцейські повідомили у сторіз свого акаунту в Instagram. Станом на 12 лютого сторінка Патрульної поліції у TikTok має вже майже 30 тис. підписників і 164,9 тисяч лайків.

MediaSapiens надіслав інформаційний запит до відомства, аби дізнатися, чому там вирішили створити акаунт саме на цій платформі, адже доволі мало офіційних державних структур України мають там сторінки.

З акцентом на молоду аудиторію

«Один з векторів розвитку Патрульної поліції — превентивний. Тобто, окрім того, що ми реагуємо на правопорушення, ми ще й намагаємося робити так, щоб правопорушень стало менше», — йдеться у відповіді від пресслужби Департаменту патрульної поліції.

Те, що в цілому світі називається community policing, якраз і допомагає цю задачу виконувати, зазначають у листі.

«Community policing – це коли задля того, щоб усім людям жилося безпечно й мирно, поліція співпрацює з громадянами. Основне правило community policing — якомога більше спілкуватися з людьми, незалежно від віку», — кажуть у пресслужбі.

Спілкування з молоддю — важливий напрямок превентивної роботи, вважають правоохоронці:

«Якраз у цьому віці відбувається становлення особистості людини. Ті, хто ще недавно були дітьми, у цьому віці стають дорослими. І тепер уже від них залежатиме, вважатимуть вони порушення закону нормальним ділом чи ні. Задача поліції — направити їх у вірному напрямку, поки вони ще піддаються вихованню». 

Поліцейські створили офіційну сторінку Патрульної поліції в TikTok з огляду на специфіку і вік користувачів платформи.

«Основна аудиторія цієї соцмережі — люди у віці 13–17 років (їх там 27%) і у віці 18–24 роки (42%). Тобто це саме та аудиторія, з якою було б правильно більше спілкуватися. TikTok — молода мережа зі своїми правилами і зі своїми форматами. І якщо ми хочемо, щоб молодь з нами спілкувалася, ми повинні цих правил дотримуватися», — йдеться у листі.

Як формують контент сторінки

У пресслужбі розповіли MediaSapiens, що раз на два тижні кілька патрульних — найчастіше ті, в кого вихідні дні, зустрічаються зі знімальною групою пресслужби і знімають на телефон челенджі й тренди.

«Ці, здавалося б прості танці, виконують важливу функцію. Вони показують, що Патрульна поліція – це не щось страшне. Це не щось, що наглядає за всіма з високої вежі. Поліція – це частина суспільства. Поліція – це, в першу чергу, люди. Люди, які вирішили, що хочуть захищати й допомагати іншим. Для нас TikTok — це місце, де ми можемо спілкуватися з молодими. Це місце, де ми можемо спробувати їх зрозуміти. Це місце, де ми можемо спробувати пояснити їм те, що нам здається важливим», — зазначають у пресслужбі.

Нагадаємо, раніше ми писали, що таке TikTok та як  ця популярна платформа розвивається в Україні.

Скриншоти: Патрульна поліція 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду