Мінцифри запустило перший державний подкаст про «Дію»

Мінцифри запустило перший державний подкаст про «Дію»

13:40,
15 Лютого 2023
1840

Мінцифри запустило перший державний подкаст про «Дію»

13:40,
15 Лютого 2023
1840
Мінцифри запустило перший державний подкаст про «Дію»
Мінцифри запустило перший державний подкаст про «Дію»
Ведучим подкасту «Цифра» став керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.

Команда Міністерства цифрової трансформації України запустила перший державний подкаст «Цифра».  

За словами керівника із розвитку електронних послуг у Мінцифрі та ведучого подкасту Мстислава Баніка, подкаст виконуватиме освітню функцію: допоможе українцям більше дізнатися про команду застосунку «Дія», розробку нових сервісів та цифрові зміни. 

«Ми постійно пояснюємо, що і як працює у застосунку. Але "Дія" рідко надає послуги самостійно. Якщо ми говоримо про документи, то вони відображаються з певних реєстрів. Наприклад, ми вже майже 3 роки пояснюємо, чому в "Дії" немає паспортів-книжечок. І таких запитів є багато. Цей подкаст допоможе зрозуміти такі нюанси», — зазначив Банік.

У пілотному випуску «Цифри» ведучий Мстислав Банік, керівниця SMM-відділу «Дії» Анна Алексєєнко та засновник YouTube-каналу «Леви на джипі» Андрій Лузан поговорили про те, як застосунок став частиною поп-культури, та згадали жарти про «Дію» за 2022 рік.

Нагадаємо, нещодавно MediaSapiens повідомляв, що США планують допомогти іншим країнам розробляти спільно з Мінцифри України електронні системи за зразком української «Дії». Фонд USAID виділяє для цього 650 тисяч доларів.

Окрім цього, USAID надасть Україні 60 млн доларів на зміцнення кібербезпеки. У Мінцифри зазначили, що фінансування від фонду допоможе зміцнити захист української критичної інфраструктури від кібератак, а також посилити українські сервіси, зокрема платформу «Дія».

Фото: пресслужба Мінцифри

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду