В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї

В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї

15:07,
23 Червня 2023
1986

В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї

15:07,
23 Червня 2023
1986
В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї
В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї
В Україні диджиталізували процес отримання дозволу на зброю.

Відсьогодні в Україні повноцінно запрацював Єдиний реєстр зброї. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Єдиний реєстр зброї відсьогодні, 23 червня, повноцінно працює», — заявив міністр.

За його словами, основними перевагами впровадження ЄРЗ є те, що громадяни зможуть легко отримувати інформацію про свою зареєстровану зброю. Окрім того, завдяки диджиталізації послуг у сфері обігу зброї процедура отримання дозволів буде спрощена.

«Відтепер кожен українець буде чітко розуміти, яка у нього є зброя та коли необхідно провести її перевірку. В режимі онлайн можна буде отримувати відповідні дозвільні документи, які необхідні для оформлення зброї, зокрема і довідку про несудимість,розповів Ігор Клименко в ефірі національного телемарафону «Єдині новини». — Ця система дозволить громадянам позбутися бюрократичних процедур. Громадяни будуть чіткіше розуміти свої права та обов’язки в користуванні зброєю, а державі це дозволить контролювати усю зброю, яка знаходиться на руках в українців».

За його словами, ведення Єдиного реєстру зброї передбачає також створення електронних кабінетів.  Відтак українці зможуть отримати дозвіл на зброю, не виходячи з дому, без відвідування органу Нацполіції, шляхом подачі документів через «Єдине вікно громадянина» або в магазині з продажу зброї.

За інформацією Ігоря Клименка, протягом перших трьох годин запуску реєстру в Єдиному вікні для громадян авторизувалися понад 3,5 тисячі власників зброї та зацікавлених осіб.

«Люди активно цікавляться: в середньому по 500 користувачів одночасно відвідують сторінку Єдиного вікна,  — написав він у своєму телеграм-каналі. — Ці дані підтверджують важливість та довгоочікуваність запуску реєстру».

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко також анонсував, що договори купівлі-продажу автомобіля з вересня можна буде оформити в «Дії».

Фото: Ігор Клименко / Судово-юридична газета

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду