Збірку терапевтичних аудіоказок презентували у Празі

Збірку терапевтичних аудіоказок презентували у Празі

16:40,
5 Березня 2023
1420

Збірку терапевтичних аудіоказок презентували у Празі

16:40,
5 Березня 2023
1420
Збірку терапевтичних аудіоказок презентували у Празі
Збірку терапевтичних аудіоказок презентували у Празі
Збірку з десяти аудіоказок «Таємні історії маленьких і великих перемог» Тані Стус озвучила українська співачка Alyosha.

Благодійний фонд Катерини Білоруської презентував першу україномовну збірку терапевтичних аудіоказок «Таємні історії маленьких і великих перемог» письменниці Тані Стус. Захід, який об'єднав вимушених переселенців з України, відбувся у празькому Центрі допомоги та підтримки Mriya. Про це повідомив кореспондент «Укрінформу».

Збірка містить 10 аудіоказок, що пояснюють дітям складні питання, які виникають під час війни. Проєкт озвучила українська співачка Alyosha, а зміст оповідань створили за участі сімейної психологині Світлани Ройз.

«Ми з командою впевнені, що жодні зовнішні обставини не повинні впливати на розвиток дитини та на розкриття дитячого потенціалу, навіть такий фактор як війна. Тому ми активно продовжуємо працювати над своїми програмами, які були започатковані ще в 2019 році. Попри війну діти мають розвиватися», — цитує Білоруську інформаційне агентство.

За її словами, ідея видати книжку з'явилася через потребу працювати з ментальним здоров'м дітей після повномасштабного вторгнення Росії. Засновниця благодійної організації зазначила, що казкотерапія є одним з їхніх продуктів.

Щоправда, Катерина Білоруська зауважила, що це перший досвід для фонду. Раніше він не працював у напрямку психологічного здоров’я.

Книжку вже презентували у Варшаві. Наступною країною стане Німеччина.

Нагадаємо, діти в Україні можуть безкоштовно отримати художні книжки з єврейської тематики. Проєкт «Піжамна бібліотечка» покликаний подарувати дітям казки та познайомити з єврейською історією та культурою.

У серпні 2022 року Міністерство культури та інформаційної політики України також повідомило про те, що в межах проєкту «Книжки без кордонів» у 20 країнах світу поширили 160 тисяч українських книжок для дітей-біженців.

Фото обкладинки: Благодійний фонд Катерини Білоруської/фейсбук

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду