Megogo озвучив твори з української літератури для школярів

Megogo озвучив твори з української літератури для школярів

13:39,
12 Вересня 2023
1388

Megogo озвучив твори з української літератури для школярів

13:39,
12 Вересня 2023
1388
Megogo озвучив твори з української літератури для школярів
Megogo озвучив твори з української літератури для школярів
Медіасервіс надає для безкоштовного доступу понад 250 творів для 5–11 класів.

Команда Megogo audio озвучила понад 250 творів із шкільної програми для учнів 5–11 класів у рамках проєкту «Укрліт». Про це компанія повідомила у своєму пресрелізі.

Перелік творів сформований згідно з чинною Програмою для загальноосвітніх навчальних закладів з української літератури (рівень стандарту). З ними можна ознайомитись у мобільному застосунку Megogo в розділі «Аудіо».

Проєкт реалізується медіасервісом Megogo та МОН України за інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації України та платформи «Дія.Освіта».

«Цьогоріч дистанційно навчатимуться приблизно 2,5 тисячі шкіл, майже 4 тисячі — у змішаному форматі. Ще кілька сотень тисяч дітей здобувають знання за кордоном, і для них освіта — це живий зв'язок з Україною. Крім того, є діти з інвалідністю і ті, кому аудіоформат просто зручніший. Ці озвучені твори створені, щоби нашим дітям було легше навчатися, легше розуміти інформацію та дозувати навантаження. А для дітей за кордоном це знак, що ми про них пам’ятаємо, піклуємося і чекаємо додому після війни», — сказав заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

Серед озвучених творів — «Крила» Ліни Костенко, «Кайдашева сімʼя» Івана Нечуя-Левицького, «Тіні забутих предків» Михайла Коцюбинського, «Я (Романтика)» Миколи Хвильового, «Місто» Валерʼяна Підмогильного та інші. Загальний хронометраж озвучених робіт — понад 108 годин.

Деякі великі за обсягом твори, як «Енеїда» Івана Котляревського, «Майстер корабля» Юрія Яновського, «Зачарована Десна» Олександра Довженка команда опрацювала та пропонує прослухати у форматі короткого переказу. Megogo також планує додавати повні версії та уривки творів, окрім цього актуалізовувати та доповнювати новими, що з’являтимуться в програмі.

«Сьогодні паперові книжки конкурують за увагу читачів з безліччю цифрових розваг. І часто програють, бо одним зручніше читати, а іншим — дивитися та слухати. Тому разом з партнерами проєкту ми прагнемо забезпечити зручний доступ в аудіоформаті до визначних українських творів. Віримо, що завдяки нашому проєкту тисячі дітей і дорослих в Україні та поза її межами послухають Франка та Шевченка і відчують, якою крутою є українська література», — коментує СЕО та засновник Megogo Володимир Боровик.

Твори шкільної програми для проєкту озвучували професійні актори, серед яких — Павло Буковський, Олександра Кравченко, Артем Каюн, Тетяна Каюн, Володимир Гурін, Людмила Чіркова, Роман Куліш, Вероніка Хникіна. Також до проєкту доєднались диктори: Володимир Дантес, Олександр Педан, Roxolana, alyona alyona, Антоніо Лукіч, Григорій Бакланов, Анна Кошмал, Тімур Мірошниченко, Ната Жижченко.

Для проєкту створили унікальний  джингл, виробництвом займалась музична студія Anima Sound Design. Також деякі короткі твори супроводжуються саунд-дизайном.

Нагадаємо, що раніше медіасервіс Megogo запустив новий розділ — «Megogo Освіта», де зібрані понад тисяча лекцій провідних онлайн-шкіл та інститутів для дітей та дорослих. Вони доступні як безкоштовно, так платно — залежно від контенту. 

Також Megogo audio проводить премію подкастів «Слушно». Заявки на конкурс кандидати подали до 16 серпня, а зараз, у період з 21 серпня до 15 вересня, триває голосування слухачів. Переможців оголосять у категоріях «Про бізнес», «Про культуру й мистецтво», «Про історію і суспільство», «Про спорт», «Про науку й технології», «Розважальний подкаст» і «Про здоров’я та саморозвиток».

Автор: Артем Москаленко

Фото: Megogo

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду