«Клуб врятованих: непухнасті історії»: Дитяча книга про порятунок тварин під час війни вийде у Vivat

«Клуб врятованих: непухнасті історії»: Дитяча книга про порятунок тварин під час війни вийде у Vivat

12:18,
9 Вересня 2023
2072

«Клуб врятованих: непухнасті історії»: Дитяча книга про порятунок тварин під час війни вийде у Vivat

12:18,
9 Вересня 2023
2072
«Клуб врятованих: непухнасті історії»: Дитяча книга про порятунок тварин під час війни вийде у Vivat
«Клуб врятованих: непухнасті історії»: Дитяча книга про порятунок тварин під час війни вийде у Vivat
Видання, написане на основі реальних історій, містить 10 оповідань про виклики, з якими стикаються чотирилапі в умовах війни.

Видавництво Vivat у партнерстві із зоозахисною організацією UAnimals готує до друку книжку для дітей «Клуб врятованих: непухнасті історії» з оповіданнями Сашка Дерманського про порятунок тварин під час війни та ілюстраціями Тетяни Копитової. Про це повідомила пресслужба видавництва.

Як зазначили у Vivat, 5 гривень з кожного примірника спрямують на допомогу тваринам. 

«Понад рік ми з Тетяною Копитовою та видавництвом Vivat працювали над цією книжкою. В ній — 10 щемких і важливих оповідань про людяність і любов. Про те, що робить нас непереможними в цій страшній війні. Книжка написана на основі реальних подій», — розповів письменник Сашко Дерманський.

Сашко Дерманський

Зокрема, читачі познайомляються з котом Потапом, який не дуже вірив у людей, а ще менше в дива; собачкою Жужою, яка мало не стерла лапки, долаючи кілометри в пошуках безпечного місця; конем Оскаром, який боявся заснути. 

«Я збирала розповіді реальних людей і тварин та малювала, а написав оповідки неймовірний Сашко Дерманський, який настільки глибоко відчув тему, настільки майстерно і щемко виклався у кожній історії, талановито провівши крізь кожну з них червоною лінією глибинні важливі сенси про добро і любов, що ця книга не залишить байдужим нікого: ані дітей, ані дорослих», — ділиться художниця Тетяна Копитова.

Тетяна Копитова

Останнім оповіданням у збірці є історія про оленятко, врятоване нашими захисниками з-під артилерійських обстрілів під Лиманом. 

«Крихітне, налякане, воно навряд чи вижило би, але його винесли на руках, а тоді дружина військового-рятівника задзвонила до Центру порятунку диких тварин — і команда змінила маршрут, щоби евакуювати малюка. Його назвали Персеєм, він ріс і міцнів, і мав усі шанси на довге життя.  На жаль, 17 липня  косуленя померло від інфаркту. Смерть, найімовірніше, спровокували чергові нічні атаки російськими дронами та гучні звуки, адже ці тварини неймовірно лякливі. На сторінках книжки — воно врятоване. 

Ця книжка — маленький крок до того, щоби серця були сповнені любові. Крок до того, щоби нагадати про колосальну працю тих, хто рятує звірят з-під обстрілів, хто надає їм притулок і не дає вмерти з голоду, хто вірить у те, що сила любові здолає темряву», — додала заступниця головного редактора видавництва Олена Рибка.

Передзамовити книжку Сашка Дерманського і Тетяни Копитової «Клуб врятованих. Непухнасті історії» можна за посиланням

Окрім цього, 10 вересня на KyivBookFest (ТЦ Gorodok, пр. Степана Бандери, 23) відбудеться захід «Звірі, люди, війна: непухнасті історії», де українські митці та зоозахисники розкажуть про виклики, що постають у час війни перед чотирилапими.

Нагадаємо, у березні команда ініціативи Save Pets of Ukraine випустила благодійну збірку історій про порятунок тварин від війни «Рятуючи чотирилапих (та людей) в Україні». Усі кошти з продажу вони планували передати на допомогу притулкам для собак та котів.

Героями збірки «Рятуючи чотирилапих (та людей) в Україні» стали дві жінки, яким вдалося вивезти 47 котів з Києва до Німеччини на початку повномасштабного вторгнення; військові та собаки «на нулі»; пара, яка рятувала домашніх улюбленців із замкнених покинутих квартир; жінка, у якої живе понад 60 собак, та інші.

Фото: Vivat

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду