У Києві покажуть виставку «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей»

У Києві покажуть виставку «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей»

10:17,
7 Жовтня 2023
1525

У Києві покажуть виставку «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей»

10:17,
7 Жовтня 2023
1525
У Києві покажуть виставку «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей»
У Києві покажуть виставку «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей»
До неї ввійшли записи, малюнки та особисті речі чотирнадцятьох українських дітей і підлітків, які стали свідками війни.

11 жовтня в Києві відбудеться відкриття виставки «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей», до якої ввійшли записи, малюнки та особисті речі чотирнадцятьох українських дітей і підлітків, які стали свідками війни. Про це повідомила пресслужба проєкту.

Відвідати виставку в цей день з 12:00 до 20:00 запрошують усіх охочих. Вона пройде за адресою вул. Десятинна, буд. 12 (ArtHall D12). У переддень офіційного відкриття також відбудеться закритий передпоказ до Дня ментального здоров’я.

«Презентація щоденників у Києві — це ще один спосіб пролити світло на глибоку травму, яку переживає молоде покоління українців через війну. Та водночас звернутися до української молоді зі щирим проханням не замикатися в собі наодинці з важкими думками. Ваш досвід важливий, ваш голос має бути почутим», — зазначила ініціаторка проєкту, візіонерка Христина Храновська. 

Виставка «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей» триватиме у Києві до 25 жовтня. 

Проєкт реалізується за підтримки ЮНІСЕФ, Благодійного фонду «Діти Героїв», Благодійного фонду «Голоси дітей», Платформи «Тю» та МЗС України. Основні медіапартнери: «Суспільне Новини» і «Суспільне Культура». 

Нагадаємо, офіційне відкриття в рамках проєкту «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей» відбулося в серпні цього року в Амстердамі. Відкриття виставки відвідали посли України, США, Боснії та Герцеговини, Японії та Литви, а модераторкою заходу стала українська телеведуча Катерина Осадча.

Детальніше про те, як відбулось відкриття виставки та як склалася доля дітей, чиї щоденники були презентовані в Амстердамі, — читайте в інтерв'ю ініціаторки проєкту Христини Храновської для MediaSapiens.

У межах проєкту 16 та 17 вересня мисткиня Алевтина Кахідзе також провела в Будинку Анни Франк воркшоп для дітей «Малюючи мапу від минулого до майбутнього». В ньому взяли участь 40 українських дітей-мігрантів віком 10–16 років, які наразі проживають у Нідерландах.

Їм розповіли, як 15-річна Анна Франк вела щоденник під час Другої світової війни, а після цього Алевтина Кахідзе провела дітей через інтерактивну мистецьку сесію. Завдяки спеціальній книжці-розмальовці діти могли порівняти історію Анни зі своїми розповідями про війну.

Фото надала пресслужба проєкту «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду