Meta вперше в історії скорочує штат та бюджет

Meta вперше в історії скорочує штат та бюджет

12:27,
30 Вересня 2022
2414

Meta вперше в історії скорочує штат та бюджет

12:27,
30 Вересня 2022
2414
Meta вперше в історії скорочує штат та бюджет
Meta вперше в історії скорочує штат та бюджет
Марк Цукерберг попередив, що гігант соцмереж закінчить 2023 рік як «дещо менша» організація.

Головний виконавчий директор Meta Platforms Марк Цукерберг оголосив кінець епохи швидкого зростання компанії та озвучив масштабні плани скорочення штату. Про це повідомляє Bloomberg.

Компанія скоротить бюджети та заморозить можливість наймати нових співробітників для більшості команд, навіть тих, які розвиваються. За словами Цукерберга, це буде перше значне скорочення бюджету з моменту заснування Facebook у 2004 році. «Протягом перших 18 років існування компанії ми здебільшого швидко росли щороку, але останнім часом наш дохід не зростав або й трохи знизився. Таке відбувається з компанією вперше», — сказав Цукерберг на щотижневій сесії запитань та відповідей зі співробітниками.

На ці кроки Meta пішла через зменшення доходів від реклами на тлі конкуренції з TikTok та іншими соцмережами, що розвиваються. Окрім економічного тиску, рекламний бізнес Meta, що побудований на точному націлюванні на споживачів, втратив певну перевагу через нові обмеження конфіденційності Apple щодо відстеження користувачів iPhone. Також потребує великих витрат розробка метавсесвіта, на яку зробив ставку Цукерберг як на майбутню альтернативу соцмережам.

Станом на 30 червня у Meta працювало понад 83 500 співробітників, а у другому кварталі було прийнято 5 700 нових співробітників. Кількість працівників, що будуть звільнені, не оголошується.

Meta — не єдина рекламно залежна компанія, яка зіткнулася у 2022 році з економічними проблемами. У травні Twitter заморозив наймання і попросив працівників стежити за своїми витратами, а також скоротити видатки на відрядження та маркетинг. Компанія Google Alphabet також заявила, що сповільнить наймання протягом останнього півріччя, а Snap скоротила 20% своєї робочої сили в серпні.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що цього року доходи Meta впали вперше в історії.

Фото: Inquirer

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду