Google відкрив фонд на $5 мільйонів для підтримки українських стартапів

Google відкрив фонд на $5 мільйонів для підтримки українських стартапів

12:16,
12 Квітня 2022
2843

Google відкрив фонд на $5 мільйонів для підтримки українських стартапів

12:16,
12 Квітня 2022
2843
Google відкрив фонд на $5 мільйонів для підтримки українських стартапів
Google відкрив фонд на $5 мільйонів для підтримки українських стартапів
Автори:
Обрані стартапи отримають до $100 тисяч.

Google відкрив фонд підтримки стартапів в Україні — Google for Startups Ukraine Support Fund. Компанія виділить 5 мільйонів доларів на гранти.

«Україна має потужну й активну спільноту стартапів, але через тривалу війну українська економіка та бізнес стикаються із серйозними проблемами. Завдяки підтримці від Google українські підприємці зможуть розвивати свій бізнес, зміцнювати свою громаду під час війни та продовжити стабільну роботу після перемоги. Обрані стартапи отримають до $100 000 на бездольовій основі», — розповіли в Міністерстві цифрової трансформації та додали, що обрані стартапи також візьмуть участь у програмі менторської підтримки від Google, матимуть продуктову підтримку та кредити в Google Cloud.

Подати заявку можуть автори стартапів, які були засновані та базувалися в Україні до 24 лютого 2022 року, а також пройшли стадію тестування (MVP) і мають доведену прибутковість (продукт на ринку/пілотну версію/ранній дохід). Пріоритет матимуть компанії та стартапи, що мають соціальну місію.

Засновники стартапу мають використати отримані кошти на:

  • продовження зростання/відновлення бізнес-діяльності, що постраждала внаслідок війни;
  • основний продукт для розв'язання нових проблем і поточної кризи.

Подати заявку на фінансування можна за посиланням.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія Google оголосила про вимкнення монетизації ютуб-каналів для мешканців Росії. Лише через це рішення російські блогери та медіакомпанії, які заробляли на інтегрованій рекламі в ютубі, втрачатимуть близько 100 мільйонів доларів щомісяця. Окрім цього, блогери з інших країн, які мали аудиторію в Росії, не зможуть заробляти на російському ринку — це може суттєво вплинути на контент блогерів, особливо в Україні. Google у співпраці з МВС України також розпочав проєкт з оцифрування наслідків російського вторгнення у зруйнованих містах України.

Фото: Міністерство цифрової трансформації

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду