Google запускає секретний проєкт лазерного зв’язку

Google запускає секретний проєкт лазерного зв’язку

11:21,
13 Вересня 2022
1694

Google запускає секретний проєкт лазерного зв’язку

11:21,
13 Вересня 2022
1694
Google запускає секретний проєкт лазерного зв’язку
Google запускає секретний проєкт лазерного зв’язку
Проєкт має «радикально», як анонсують в Google, покращити супутниковий та стільниковий зв’язок, а також Wi-Fi на літаках і кораблях.

Новий високошвидкісний телекомунікаційний проєкт Google під назвою Aalyria буде презентований у понеділок, 19 вересня. Про це повідомляє CNBC.

Google відмовилася розповісти про те, як довго працює над технологією, скільки співробітників приєдналися до стартапу та інші деталі про Aalyria, але повідомила, що його місія полягає в тому, щоб керувати «гіпершвидкими, надзахищеними й високоефективними складними комунікаційними мережами, які охоплюють землю, море, повітря, ближній і глибокий космос».

Компанія заявляє, що має технологію лазерного зв’язку «експоненціально більшого масштабу та швидкості, ніж будь-що, що існує сьогодні». Стверджується, що світлова лазерна технологія Aalyria, яку вона називає «Tightbeam», зберігає дані «захищеними від факторів атмосфери та погоди і забезпечує підключення там, де не існує допоміжної інфраструктури».

«Tightbeam радикально покращує супутниковий зв’язок, Wi-Fi у літаках і на кораблях, а також стільниковий зв’язок всюди», — заявили в компанії.

Відокремлення стартапу відбулося через те, що материнська компанія Google, Alphabet, вважає, що витрати на рекламу зменшилися, і планує розвивати або згортати експериментальні проєкти. Це може означати необхідність пошуку зовнішнього фінансування для деяких проєктів.

Компанія Aalyria заявила, що має комерційний контракт на 8,7 мільйона доларів США з підрозділом оборонних інновацій США. Компанію очолить генеральний директор Кріс Тейлор. Він є експертом з національної безпеки, керував іншими компаніями, які співпрацювали з урядом.

За даними CNBC, Google збереже міноритарну частку в Aalyria, але невідомо, скільки їй належить і скільки зовнішнього фінансування залучив новий проєкт. Компанія Google заявила, що вже передала майже десятирічну інтелектуальну власність, патенти та фізичні активи, зокрема й офісні приміщення, до Aalyria.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Мін'юст США звинуватив Google у недобросовісній конкуренції.

Фото: aalyria.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду