Google відключив платежі з Росії

Google відключив платежі з Росії

10:27,
15 Квітня 2022
2147

Google відключив платежі з Росії

10:27,
15 Квітня 2022
2147
Google відключив платежі з Росії
Google відключив платежі з Росії
Автори:
Також Google скасував російським користувачам передплату за сервіс Google One.

Компанія Google повідомила, що відключила платежі з Росії для всіх типів банківських карток.

«Сплатити не можна жодним видом російських карток. Також скасували підписку з платежами з мобільного», — розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.  

Також Google скасував російським користувачам передплату за сервіс Google One.

Окрім цього, мобільний додаток російського «Сбербанку» недоступний для скачування та оновлень у магазині Google Play на платформі Android. З App Store видалили застосунки російських «Альфа-банку» та «Сбербанку».

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія Google оголосила про вимкнення монетизації ютуб-каналів для мешканців Росії. Лише через це рішення російські блогери та медіакомпанії, які заробляли на інтегрованій рекламі в ютубі, втрачатимуть близько 100 мільйонів доларів щомісяця. Окрім цього, блогери з інших країн, які мали аудиторію в Росії, не зможуть заробляти на російському ринку — це може суттєво вплинути на контент блогерів, особливо в Україні. Компанія пізніше повідомила, що її рекламний сервіс AdSense призупинив монетизацію контенту, який заперечує або виправдовує війну в Україні. Натомість Google у співпраці з МВС України розпочав проєкт з оцифрування наслідків російського вторгнення у зруйнованих містах України. А також відкрив фонд підтримки стартапів в Україні — Google for Startups Ukraine Support Fund. 

Фото: Rajeshwar Bachu / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду