Мінцифри дослідила, як війна вплинула на українські стартапи

Мінцифри дослідила, як війна вплинула на українські стартапи

18:19,
17 Серпня 2022
1957

Мінцифри дослідила, як війна вплинула на українські стартапи

18:19,
17 Серпня 2022
1957
Мінцифри дослідила, як війна вплинула на українські стартапи
Мінцифри дослідила, як війна вплинула на українські стартапи
Дослідження показало, що попри війну, українські стартапи продемонстрували стійкість та продовжують вести свій бізнес.

Міністерство цифрової трансформації України спільно з партнерами провело онлайн-опитування для аналізу діяльності українських стартапів під час війни та пошуку найбільш ефективних способів підтримки індустрії. Результати опитування оформили в дослідження «Три місяці на війні: голос українських стартапів» .

Компанії аналізували за найважливішими для оцінки діяльності параметрами: переїзд стартапів і команд, їхнє фінансове становище, вплив на розвиток галузі та ринку, отримання підтримки після початку війни, короткотермінові та довготермінові плани.

Як повідомляє Мінцифри, дослідження показало, що деякі українські стартапи переїхали, але переважна більшість залишили принаймні частину своєї діяльності або команди в Україні і наразі не планують цього робити. Взагалі, більш ніж половина продовжує свою діяльність виключно з України.

Щонайменше один із десяти нових співробітників був змушений залишити свою компанію від початку російського вторгнення. Однак не всі стартапи зазнали скорочення команди. Понад чотири з десяти стартапів не відчули жодних змін.

Більшість опитаних зазначили, що очікують розширення своєї діяльності в короткотерміновій перспективі. Лише 4% стартапів вважають, що їхня діяльність може бути скорочена. Але дев'ять із десяти стартапів підтверджують, що їм потрібна фінансова підтримка для продовження діяльності та/або розширення.

«Навіть під час широкомасштабного вторгнення Росії ІТ-ринок України продовжує працювати. Результати цього дослідження дозволять нам більш чітко розуміти вектор розвитку ІТ-галузі в умовах війни, а також визначити пріоритетні напрямки для побудови якіснішої взаємодії між владою, компаніями, міжнародними фондами та інвесторами», — наголосив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Воно сприятиме популяризації українських стартапів через міжнародні медіа, венчурні фонди та інших глобальних стейкхолдерів.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Держава підтримає стартапи українців у сфері IT.

Фото:thedigital.gov.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду