В Росії заблокували Google News

В Росії заблокували Google News

10:14,
24 Березня 2022
2237

В Росії заблокували Google News

10:14,
24 Березня 2022
2237
В Росії заблокували Google News
В Росії заблокували Google News
Автори:
Росія жаліється, що сервіс нібито поширює «фейки» про масштабну агресію проти України.

Роскомнадзор обмежив доступ до інтернет-сервісу Google News на території Росії. Про це повідомляє російська агенція «Интерфакс».

«Американський інтернет-ресурс новин забезпечував доступ до численних публікацій і матеріалів, які містили недостовірну суспільно значущу інформацію про хід спеціальної військової операції на території України», – повідомляє відомство країни-агресора.

4 березня Держдума Росії ухвалила закон про введення кримінальної відповідальності за «публічне поширення свідомо неправдивої інформації про дії російської армії». 

Агресор забороняє своїм ЗМІ називати вторгнення в Україну війною, використовуючи термін «спецоперація», та замовчує масштабні втрати своїх військ в Україні.

У березні влада Росії почала блокувати сайти російської служби «Радіо Свобода», BBC та Deutsche Welle. Про тимчасове припинення роботи в Росії оголосила британська компанія суспільного телерадіомовлення BBC.

21 березня Росія «визнала» Meta «екстремістською організацією» та заборонила Facebook та Instagram. 

Раніше про тимчасове призупинення роботи в Росії оголосила китайська соцмережа TikTok. 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду