Держава підтримає стартапи українців у сфері IT — Денис Шмигаль

Держава підтримає стартапи українців у сфері IT — Денис Шмигаль

20:11,
10 Червня 2022
2947

Держава підтримає стартапи українців у сфері IT — Денис Шмигаль

20:11,
10 Червня 2022
2947
Держава підтримає стартапи українців у сфері IT — Денис Шмигаль
Держава підтримає стартапи українців у сфері IT — Денис Шмигаль
Уряд має намір фінансувати такі напрями, як розвиток та початковий етап проєкту, підготовку його моделі, найм співробітників.

Держава максимально зацікавлена у створенні українських стартапів і готова вкладати в їхню підтримку гроші. На цьому наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів України 10 червня, пише Урядовий портал

«Український фонд стартапів буде викуповувати частку в новостворених компаніях. Програма спрямована на ІТ-підприємців-початківців, які мають ідею створення технологічного стартапу та шукають фінансування на стадію створення тестової моделі», — сказав голова уряду.

За словами прем’єр-міністра, ці кошти скеровуватимуться на розвиток та початковий етап проєкту, підготовку його моделі, найм співробітників. Бюджет програми на рік складає 10 млрд грн. Пріоритет надаватиметься експортоорієнтованим компаніям.

«Українці, які бажають отримати кваліфікацію junior developer, графічний дизайнер або іншої технічної спеціальності, матимуть змогу отримати грант, який можна буде витратити лише на навчання на ІТ-курсах. Держава виділить фінансування для 60 тисяч українців, які зможуть після цього знайти роботу в цій сфері», — пообіцяв очільник уряду.

У 2021 році кількість ІТ-фахівців в Україні зросла на рекордні 50 тисяч осіб, відзначив Денис Шмигаль. При цьому чимало компаній все одно мали дефіцит кадрів. ІТ-спеціалісти, за словами прем'єра, останніми роками стали справжнім середнім класом в Україні, тому держава хоче збільшити увагу до сектору і допомогти тим, хто готовий піти в ІТ і працювати на зростання економіки.

Нагадаємо, Google відкрив фонд підтримки стартапів в Україні — Google for Startups Ukraine Support Fund. Компанія виділить 5 мільйонів доларів на гранти.

На початку травня технологічний SET University запустив для українців безкоштовний курс із кібербезпеки.

Фото Сергія Нужненка, «Радіо Свобода»

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду