Після заяви ГУР про небезпеку месенджера Telegram заявив, що ФСБ РФ не має доступу до даних його користувачів

Після заяви ГУР про небезпеку месенджера Telegram заявив, що ФСБ РФ не має доступу до даних його користувачів

10:16,
16 Лютого 2024
2070

Після заяви ГУР про небезпеку месенджера Telegram заявив, що ФСБ РФ не має доступу до даних його користувачів

10:16,
16 Лютого 2024
2070
Після заяви ГУР про небезпеку месенджера Telegram заявив, що ФСБ РФ не має доступу до даних його користувачів
Після заяви ГУР про небезпеку месенджера Telegram заявив, що ФСБ РФ не має доступу до даних його користувачів
Представник Telegram також наголосив, що месенджер був створений спеціально для того, щоб уникнути російського стеження.

Телеграм є безпечним для користувачів, зокрема й в Україні, і російські спецслужби не мають доступу до їхніх даних. Про йдеться в листі до «Детектора медіа» представника компанії Telegram Ремі Вона, який надійшов після публікації «У ГУР визнали, що телеграм містить низку загроз для безпеки України». Коментуючи заяву Андрія Юсова, представник Telegram пише:

«Telegram був створений спеціально для захисту користувачів від російського стеження. Його засновника вислали з Росії ще до виходу Telegram за захист даних українців. Telegram є і завжди був безпечним для українців та користувачів у всьому світі. Про захист даних користувачів будь-якою ціною засновник Telegram розповів тут.

У матеріалі також ідеться, що Telegram має російське походження. Це неправильно. Telegram ніколи не розроблявся російською компанією і ніколи не був юридично чи фізично пов’язаний з Росією.

Хоча ідея Telegram народилася, коли його засновник Павло Дуров ще проживав у Росії, месенджер був задуманий спеціально для того, щоб уникнути російського стеження. Telegram знаходиться в Дубаї».

Раніше, відповідаючи на запитання  журналістки «Детектора медіа» Юлії Лавришин, представник ГУР МО України Андрій Юсов сказав: «Що стосується телеграму, то загрози, які він несе для суспільства, є реальні. Мова йде не про окремих користувачів чи окремі медіа, які представлені на цій платформі, питання до самої платформи. Вона містить в собі цілу низку загроз для інформаційної, і не тільки інформаційної, безпеки нашої країни. Так, на це питання треба давати відповідь, і я думаю, що це обов’язково відбудеться»

Читайте також:

Нагадаємо, результати дослідження, проведеного українським сервісом Telemetrio наприкінці 2023 року, засвідчили, що в Україні діє понад 33 тисячі активних телеграм-каналів із сумарною кількістю 282,6 млн підписників. При цьому Україна — на шостому місці у світовому списку за кількістю каналів з понад 1 млн підписників. У 2023 році переважна більшість громадян України споживала новини із соціальних мереж — 76%, і телеграм залишається основною соцмережею для отримання новин під час війни

Зокрема, українці активно послуговуються анонімними телеграм-каналами, які моніторять пуски російських ракет та «шахедів» під час повітряних тривог, проте не є офіційними. Однак недавнє опитування представників комунікаційної галузі, проведене «Детектором медіа», показало: більшість із них вважають, що про такі речі, як повітряні атаки, мають попереджати офіційні джерела.

Згідно з дослідженням ІМІ, найпопулярніші в українському сегменті телеграм-канали поширюють фейки та маніпулюють на темі мобілізації, яка є чутливою для українців. Також, як повідомляв раніше «Детектор медіа», анонімні телеграм-канали поширюють фейки в тіктоку для залучення аудиторії.

Проте телеграм в Україні є настільки популярним, що українське суспільство фактично стало «заручником» цього застосунку. А на основі анонімних телеграм-каналів існує ціла інформаційна «армія» для війни з внутрішніми опонентами чинної влади або її критиками. Все дійшло до того, що ці анонімні телеграм-канали влаштовують «розіграші» професійним журналістам і вважають себе конкурентами журналістів. Чому це не так, читайте в аналітичній колонці Олександра Морського для «Детектора медіа».

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду