В Іраку зняли заборону на Telegram

В Іраку зняли заборону на Telegram

10:40,
13 Серпня 2023
1664

В Іраку зняли заборону на Telegram

10:40,
13 Серпня 2023
1664
В Іраку зняли заборону на Telegram
В Іраку зняли заборону на Telegram
У компанії зазначили, що модератори месенджера заблокували кілька каналів, які надавали особисті дані іракців.

У неділю, 13 серпня, Ірак розблокував роботу месенджера «Телеграм». Таке рішення ухвалили після того, як представники компанії відреагували на вимоги органів безпеки країни розкрити організації, що допустили витік даних користувачів. Про це повідомило Міністерство телекомунікацій Іраку, передає Reuters.

У заяві відомства йдеться про те, що в Телеграмі «висловили повну готовність спілкуватися з відповідними органами».

Деякі канали месенджера містять великі обсяги персональних даних, зокрема імена, адреси та сімейні зв’язки іракців. Однак у пресслужбі Телеграму запевняють, що публікація особистої інформації без згоди заборонена умовами надання послуг месенджера і такий контент зазвичай видаляється модераторами.

«Ми можемо підтвердити, що наші модератори заблокували кілька каналів, що надають персональні дані. Однак ми також можемо підтвердити, що жодних особистих користувацьких даних користувачі не запитували в Telegram і що вони не були передані третім особам», — сказав представник компанії.

6 серпня міністерство зв’язку Іраку заблокувало телеграм з міркувань національної безпеки та з метою збереження цілісності особистих даних користувачів. У заяві міністерства сказано, що воно попросило додаток закрити «платформи, через які йде витік даних офіційних державних установ і особистих даних громадян, але компанія не відповіла і не реагувала на жоден із цих запитів».

Нагадаємо, у середині червня громадянська мережа «Опора» заявила про те, що вирішила остаточно закрити свій телеграм-канал та зосередити увагу на розвитку інших медійних майданчиків. На думку «Опори», цей месенджер загрожує інформаційній стійкості України.

Коментуючи заяву громадянської мережі, речник Телеграму Ремі Вон заявив «Детектору медіа»: «Боюся, “Опору” ввели в оману чутки. Телеграм не має жодного юридичного чи фізичного зв’язку з Росією і ніколи не надавав дані користувачів тамтешній владі».

Фото: Pixabay

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду