Xiaomi почала блокувати Telegram у Китаї

Xiaomi почала блокувати Telegram у Китаї

11:17,
14 Серпня 2023
1649

Xiaomi почала блокувати Telegram у Китаї

11:17,
14 Серпня 2023
1649
Xiaomi почала блокувати Telegram у Китаї
Xiaomi почала блокувати Telegram у Китаї
Операційна система MIUI від Xiaomi позначає платформу обміну повідомленнями «Телеграм» як підозрілий застосунок.

Азійський виробник смартфонів Xiaomi блокуватиме встановлення застосунку Telegram на пристроях, які використовують систему MIUI та інтерфейс прошивки. Про це повідомило Bleeping Computer.

Відтепер MIUI позначає платформу обміну повідомленнями «Телеграм» як підозрілий застосунок у Китаї.

Із випуском MIUI 13 у 2022 році компанія додала нову функцію безпеки, щоб позначати та блокувати запуск шкідливих програм на пристроях.

Ця функція вже зіткнулася з критикою та підозрами, коли користувачі припускали, що це може бути завуальованою спробою Xiaomi у партнерстві з Партією китайського співтовариства (CCP) відстежувати дії користувачів і цензурувати програми.

Ці підозри були додатково підігріті, коли MIUI почала блокувати програми, які дозволяли користувачам змінювати параметри мережі поза налаштуваннями за замовчуванням. Якщо програму визнають шкідливою або небезпечною, MIUI намагається видалити її з пристрою та заблокувати встановлення.

Нещодавно користувачі помітили, що MIUI від Xiaomi тепер позначає платформу обміну повідомленнями «Телеграм» як небезпечну програму в Китаї.

Відповідно до звітів у каналах телеграму, коли MIUI ідентифікує його, вона відображає попередження про те, що «Застосунок не пройшов перевірку безпеки Xiaomi. Його використання може призвести до таких ризиків, як шахрайські відрахування або необґрунтоване використання. З міркувань безпеки радимо активувати заходи безпеки, щоб забезпечити безпеку програм і захистити від ризикованих програм».

Видання зазначає, що позначення месенджера як підозрілого застосунку може свідчити про збільшення зусиль китайського уряду щодо обмеження свободи слова та приватності громадян у мережі.

Нагадаємо, у неділю, 13 серпня, Ірак розблокував роботу месенджера «Телеграм». Таке рішення ухвалили після того, як представники компанії відреагували на вимоги органів безпеки країни розкрити організації, що допустили витік даних користувачів.

6 серпня міністерство зв’язку Іраку заблокувало телеграм з міркувань національної безпеки та з метою збереження цілісності особистих даних користувачів. У заяві міністерства сказано, що воно попросило додаток закрити «платформи, через які йде витік даних офіційних державних установ і особистих даних громадян, але компанія не відповіла і не реагувала на жоден із цих запитів».

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду