Telegram впровадив можливість націлювання реклами за країнами (ОНОВЛЕНО)

Telegram впровадив можливість націлювання реклами за країнами (ОНОВЛЕНО)

17:12,
11 Липня 2023
1813

Telegram впровадив можливість націлювання реклами за країнами (ОНОВЛЕНО)

17:12,
11 Липня 2023
1813
Telegram впровадив можливість націлювання реклами за країнами (ОНОВЛЕНО)
Telegram впровадив можливість націлювання реклами за країнами (ОНОВЛЕНО)
Нововведення пояснили потребою дотримання територіальних обмежень під час показу рекламних оголошень у країнах із великою кількістю російськомовних каналів.

Месенджер Telegram вніс зміни до політики конфіденційності, які відкривають рекламодавцям ширші можливості для націлювання реклами, повідомила Meduza.

Як зазначено на сторінці політики конфіденційності месенджера, це було зроблено з метою «дотримання територіальних обмежень під час показу рекламних оголошень у країнах із великою кількістю російськомовних каналів». Аналогічне формулювання додали й у російську версію правил.

Тепер рекламодавці мають можливість показувати свої оголошення залежно від країни та міста, які приблизно встановлені за допомогою префікса телефону та IP-адреси користувачів. Відповідне формулювання з’явилося в розділі «Розширені рекламні можливості у деяких країнах» політики конфіденційності телеграму.

«У публічних каналах, від 1000 підписників і більше, можуть бути розміщені оголошення, які залежать від мови повідомлень — однак одна й та сама мова нерідко використовується в кількох сусідніх країнах. Щоб уникнути виведення недоречних оголошень, для рекламодавців передбачено можливість показу оголошень залежно від приблизно визначених країни та міста, до яких належать префікс телефону або IP-адреса користувача (жодні інші дані про місце розташування для цієї мети не використовуються). Це, зокрема, дає змогу рекламодавцям уникнути показу оголошень у певній країні або на певних територіях (наприклад, якщо рекламодавець створює оголошення для російськомовних користувачів, але не хотів би, щоб воно показувалося на території Росії)», — йдеться у правилах.

Відтак в особистому кабінеті рекламодавців з'явилася функція Target Сountries / Locations. У ній «можна обрати націлення по конкретній країні та регіону і тим самим уникнути показу неактуальних оголошень у сусідніх країнах, на території яких використовується та сама мова». Раніше можна було вибрати лише мову цільових каналів.

Оновлення: змінено формулювання першого речення, додано скріншот пункту правил.

Нагадаємо, після публікації The New York Times, у якій стверджується, що в розпорядженні Федеральної служби безпеки Росії є нове програмне забезпечення, за допомогою якого можна відстежувати напрямок зашифрованого трафіку в месенджерах WhatsApp, Signal і Telegram, речник Telegram Ремі Вон запевнив, що «все, що надсилається в Telegram, надійно зашифровано». Разом із цим він порадив використовувати інструменти, розроблені Telegram і провайдерами VPN, щоб мінімізувати ризики відстеження.

Фото: Unsplash, Telegram.org

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду