YouTube отримав застереження ЄС щодо дезінформації про війну в Ізраїлі

YouTube отримав застереження ЄС щодо дезінформації про війну в Ізраїлі

10:15,
16 Жовтня 2023
1353

YouTube отримав застереження ЄС щодо дезінформації про війну в Ізраїлі

10:15,
16 Жовтня 2023
1353
YouTube отримав застереження ЄС щодо дезінформації про війну в Ізраїлі
YouTube отримав застереження ЄС щодо дезінформації про війну в Ізраїлі
З платформи видалили десятки тисяч шкідливих відео та закрили сотні каналів після початку ескалації військового конфлікту в Ізраїлі.

Єврокомісар Тьєррі Бретон надіслав листа генеральному директорові Alphabet Сундару Пічаї, в якому нагадав йому про зобов’язання компанії запобігати поширенню незаконного контенту та дезінформації на платформі YouTube про війну в Ізраїлі, посилаючись на закон ЄС про цифрові послуги. Про це повідомило The Verge.

«Після терористичних атак, здійснених ХАМАСом проти Ізраїлю, ми бачимо сплеск незаконного контенту та дезінформації, що поширюється в ЄС через певні платформи», — написав Бретон.

Він додав, що YouTube зобов’язаний захищати дітей та підлітків у ЄС від насильницького контенту на платформі, повинен негайно вживати заходів у відповідь на повідомлення з ЄС та для боротьби з ризиками дезінформації. Також Бретон нагадав про заходи проти фейків щодо майбутніх виборів у деяких європейських країнах.

Речник YouTube Айві Чой у відповідь запевнив, що з платформи YouTube видалили десятки тисяч шкідливих відео та закрили сотні каналів після руйнівних атак в Ізраїлі та ескалації конфлікту там.

«Наші команди цілодобово працюють, щоб відстежувати шкідливі кадри, і залишаються пильними, щоб швидко вжити заходів, якщо потрібно, щодо всіх типів вмісту, включаючи короткі відео та прямі трансляції», — прокоментував він.

Нагадаємо, у Єврокомісії звернулись до технологічних компаній щодо видалення дезінформації про війну в Ізраїлі зі своїх платформ. Такі звернення єврокомісар Тьєррі Бретон адресував власнику соцмережі Х Ілонові Маску, власнику корпорації Meta Маркові Цукербергу та компанії ТікТок.

Гендиректорка платформи Х Лінда Яккаріно у своїй відповіді на лист Тьєррі Бретона повідомила, що на платформі видалили десятки тисяч постів, у яких містилися фейки про війну в Ізраїлі, та сотні облікових записів, пов’язаних з терористичним угрупованням ХАМАС.

Корпорація Meta у п’ятницю заявила, що упродовж трьох днів після 7 жовтня у фейсбуку та інших соціальних мережах видалили або позначили як тривожні понад 795 тисяч публікацій івритом та арабською мовою. Також повідомили, що реагуючи на ситуацію, тимчасово розширили політику протидії насильству та підбурюванню і видаляють вміст, який чітко ідентифікує заручників.

Фото: YouTube

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду