Meta повідомила про заходи протидії дезінформації про війну в Ізраїлі

Meta повідомила про заходи протидії дезінформації про війну в Ізраїлі

16:45,
13 Жовтня 2023
1481

Meta повідомила про заходи протидії дезінформації про війну в Ізраїлі

16:45,
13 Жовтня 2023
1481
Meta повідомила про заходи протидії дезінформації про війну в Ізраїлі
Meta повідомила про заходи протидії дезінформації про війну в Ізраїлі
За перші три дні військового конфлікту в Ізраїлі в соцмережах Meta видалили і промаркували понад 795 тисяч публікацій.

Корпорація Meta у п’ятницю заявила, що вживає заходів, для боротьби з дезінформацією на своїх платформах, пов'язаною з війною в Ізраїлі, повідомило Reuters.

В офіційній заяві корпорації зазначено, що «після терористичних атак ХАМАСу на Ізраїль у суботу та відповіді Ізраїлю в Секторі Гази групи експертів з усієї нашої компанії цілодобово працюють над моніторингом наших платформ».

За інформацією корпорації, упродовж трьох днів після 7 жовтня у фейсбуку та інших соціальних мережах видалили або позначили як тривожні понад 795 тисяч публікацій івритом та арабською мовою.

«Щоб надати пріоритет безпеці ізраїльтян, викрадених ХАМАСом, ми тимчасово розширюємо нашу політику проти насильства та підбурювання та видаляємо вміст, який чітко ідентифікує заручників, коли нам про це повідомляється, навіть якщо це робиться з метою засудження чи підвищення усвідомлення свого становища, — повідомила Meta. — Ми дозволяємо вміст із розмитими зображеннями жертв, але, відповідно до стандартів, встановлених Женевською конвенцією, ми надамо пріоритет безпеці та конфіденційності жертв викрадення, якщо ми не впевнені або не можемо зробити чітку оцінку».

У компанії запевнили, що сприймають всерйоз погрози ХАМАСу транслювати кадри із заручниками, тому ретельно відстежують контент трансляцій у фейсбуку й інстаграмі та обіцяють негайне видалення в разі їх появи.

Нагадаємо, у Єврокомісії звернулись до технологічних компаній щодо видалення дезінформації про війну в Ізраїлі зі своїх платформ, посилаючись на вимоги нещодавно прийнятого закону про цифрові послуги. Такі вимоги європейський комісар з питань внутрішнього ринку та послуг Тьєррі Бретон адресував корпораціям Х, Meta та компанії ТіkТоk.

Напередодні свою відповідь єврокомісару надіслала гендиректора корпорації Х Лінда Яккаріно, щоправда кількісні характеристики щодо протидії дезінформації, пов'язані з війною в Ізраїлі, — узагальнені. Врешті у ЄС вирішили розпочати розслідування з цього приводу.

На фото: лого соцмереж Meta — «Фейсбуку» та «Інстаграму»

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду