TikTok запровадив ключі допуску для користувачів iPhone

TikTok запровадив ключі допуску для користувачів iPhone

10:55,
19 Липня 2023
1296

TikTok запровадив ключі допуску для користувачів iPhone

10:55,
19 Липня 2023
1296
TikTok запровадив ключі допуску для користувачів iPhone
TikTok запровадив ключі допуску для користувачів iPhone
Для надійної авторизації пропонують використовувати біометрію.

Соціальна мережа «TiкToк» запровадила можливість використовувати для входу в застосунок ключ допуску, який пов’язаний з ідентифікатором Apple ID. Власники пристроїв на iOS можуть увійти до свого облікового запису за допомогою Face ID або Touch ID замість введення паролів. Про це повідомила пресслужба TikTok.

«У вашому обліковому записі TikTok тепер ви матимете можливість використовувати ключі доступу замість пароля для входу в обліковий запис TikTok безпосередньо з вашого облікового запису iCloud на різних пристроях», — зазначено у повідомленні.

Як зазначили в компанії, ключі доступу спрощують процес входу та значно ускладнюють несанкціонований доступ до облікового запису, оскільки «більше немає традиційного "пароля", який можна вкрасти, забути або повторно використати для кількох облікових записів. Ключі доступу також значною мірою стійкі до фішингу».

Ключі доступу дають можливість підтвердити особу на основі зашифрованих біометричних методів автентифікації, які доступні на пристрої користувача.

Встановлення ключа доступу здійснюється в налаштуваннях програми ввімкненням відповідної опції, далі користувач здійснює початкову авторизацію, і ключ зберігається у хмарі iCloud Keychain. Біометричні дані, що використовуються ключами доступу, залишаються на пристрої, тобто адміністрація TikTok не має доступу ні до відбитків пальців, ні до профілю Face ID, запевнили в компанії.

Розгортання функції для iPhone компанія почала в Африці, Азії, Австралії та Південній Америці. На Android аналогічна функція дебютує через деякий час.

Додамо, технології входу без пароля поступово розгортаються в різних додатках та на різних платформах. Корпорація Microsoft запустила тестування ключів доступу у Windows 11, а Apple додала їх у бета-версії iOS 17 та macOS Sonoma для безпечного входу до iCloud. Підтримка нової функції також з'явилася у програмах GitHub, 1Password та Google Workspace.

Нагадаємо, Google запровадила криптографічні ключі для входу в облікові записи на початку травня.

Фото: TikTok

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду