У Нідерландах держслужбовцям радять не користуватися TikТok — Politico

У Нідерландах держслужбовцям радять не користуватися TikТok — Politico

13:39,
27 Січня 2023
1614

У Нідерландах держслужбовцям радять не користуватися TikТok — Politico

13:39,
27 Січня 2023
1614
У Нідерландах держслужбовцям радять не користуватися TikТok — Politico
У Нідерландах держслужбовцям радять не користуватися TikТok — Politico
За даними видання Politico, у Нідерландах застосунком користуються близько 3,5 мільйонів людей.

Державним службовцям у Нідерландах радять не користуватися китайським застосунком TikТok, доки компанія не внесе зміни у свою політику щодо захисту даних. Про це пише hromadske із посиланням на публікацію Politico.

За словами речника Міністерства загальних справ Нідерландів, не йдеться про вимогу видалити ТікТок із власних телефонів, рекомендація стосувалася урядової комунікації. 

Також прессекретар додав, що складно оцінити, наскільки суворо урядові служби дотримуються порад, оскільки Міністерство не контролює використання додатка окремими службами. 

Представники нідерландського уряду повідомили Politico, що нідерландські міністерства та відомства здебільшого дотримуються рекомендацій та припинили службову комунікацію та рекламу на платформі.

За даними видання, у Нідерландах застосунком користуються близько 3,5 мільйонів людей.

У своїй публікації hromadske нагадує, що на початку листопада 2022-го компанія TikTok визнала, що деякі її співробітники в Китаї мали доступ до даних європейських користувачів. Тоді Міністерство загальних справ Нідерландів вперше порадило уряду припинити використовувати ТікТок.

Одним із найбільш рішучих критиків ТікТок у Європі є президент Франції Емманюель Макрон. За його словами, застосунок є «оманливо невинним» і сприяє поширенню російської дезінформації.

Нагадаємо, у грудні 2022-го Палата представників США заборонила використовувати TikTok на офіційних пристроях. У 2020 році колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп намагався заборонити новим користувачам в Америці завантажувати WeChat і TikTok. Але програв серію судових проваджень.

Також «Media Sapiens» писав про те, що дослідники компанії NewsGuard, яка стежить за дезінформацією у соцмережах, виявили, що майже 1 із 5 відео, автоматично запропонованих TikTok, містило дезінформацію. 

Фото: Solen Feyissa / Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду