У Непалі повністю заборонили тікток

У Непалі повністю заборонили тікток

11:23,
15 Листопада 2023
1307

У Непалі повністю заборонили тікток

11:23,
15 Листопада 2023
1307
У Непалі повністю заборонили тікток
У Непалі повністю заборонили тікток
Китайський застосунок заборонили, оскільки його вміст «шкодив соціальній гармонії».

Непал став другою країною у світі, яка заборонила соцмережу «ТікТок» на державному рівні. Рішення було ухвалено через кілька днів після того, як країна запровадила нове правило, яке вимагає від компаній соціальних мереж створювати офіційні представництва на її території, повідомило ВВС.

Міністерка зв’язку та інформаційних технологій Непалу Реха Шарма заявила, що платформа поширювала шкідливий контент. Вона додала, що «заборона набуде чинності негайно, телекомунікаційні органи мають виконати це рішення».

За даними місцевих ЗМІ, за останні чотири роки в Непалі було зареєстровано понад 1600 випадків кіберзлочинності, пов’язаних із тiктoком.

Проте представники парламенту критикують рішення уряду заборонити тікток. Зокрема, лідер соціал-демократичної партії «Непальський конгрес» Гаган Тапа сказав, що це спроба обмежити свободу слова і чиновники повинні зосередитися на регулюванні платформи.

«В інших соціальних медіа також є багато небажаних матеріалів. Потрібна регуляція, а не обмеження», — прокоментував Reuters ексміністр закордонних справ і лідер Єдиної марксистсько-ленінської партії Непалу Прадіп Г’явалі.

Нагадаємо, сусідня з Непалом Індія заборонила тікток разом із десятками інших застосунків від китайських розробників у червні 2020 року, заявивши, що вони можуть поставити під загрозу національну безпеку. У ТікТоку заборону назвали помилковою і заснованою на хибних уявленнях.

Фото: brookings.edu

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віктор
11:37 / 15.11.2023
Хоч десь у світі є розумні люди!
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду