Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн не виключає заборону тіктоку в ЄС

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн не виключає заборону тіктоку в ЄС

10:04,
30 Квітня 2024
1474

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн не виключає заборону тіктоку в ЄС

10:04,
30 Квітня 2024
1474
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн не виключає заборону тіктоку в ЄС
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн не виключає заборону тіктоку в ЄС
Єврочиновниця заявила про це на тлі призупинення в ЄС програми винагород TikTok Lite, щодо якої регулятори раніше висловили низку зауважень.

Заборона платформи «ТікТок» на території Європейського Союзу є можливою. Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 29 квітня під час дебатів у нідерландському місті Маастрихт за участі провідних кандидатів від партій на цьогорічних виборах до Єврокомісії, повідомило видання Politico.

«Це не виключено», — сказала фон дер Ляєн після того, як модератор згадав про Сполучені Штати, де минулого тижня ухвалили закон про заборону тіктоку в разі, якщо китайська компанія ByteDance відмовиться від продажу платформи. 

Урсула фон дер Ляєн додала, що Єврокомісія була «першою установою в усьому світі, яка заборонила тікток на наших корпоративних телефонах».

У своїй публікації Politico зазначає, що інші учасники дебатів були більш стриманими у своїх прогнозах щодо тіктоку на території Євросоюзу. Зокрема, головна кандидатка від ліберальної партії ALDE Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн сказала, що ми повинні побачити, «що там відбувається», коли йдеться про тікток.

Нагадаємо, TikTok призупинив програму винагород TikTok Lite у Європейському Союзі після зауважень регуляторів.

Це відбулося після того, як Європейська Комісія 22 квітня оголосила, що може накласти штрафи і примусово призупинити програму через побоювання, що ця функція може викликати залежність, заохочуючи користувачів більше взаємодіяти з платформою.

Попередження регуляторів відбулося тому, що компанія не надала звіту про оцінку ризиків та заходів для їх зменшення. Ненадання такого звіту може призвести до штрафів у розмірі до 1% глобального річного доходу TikTok і «періодичних штрафів» до 5% середнього щоденного доходу TikTok, повідомила раніше Єврокомісія.

TikTok також можуть додатково оштрафувати до 6% від загального річного доходу, якщо буде встановлено, що згадувана платформа порушує вимоги закону про цифрові послуги.

Рішення призупинити програму в ЄС TikTok ухвалив у той момент, коли у США президент Джо Байден підписав законопроєкт, який може призвести до повної заборони застосунку в разі, якщо не буде продана китайська частка.

Крім цього, у квітні цього року Європейська комісія відкрила друге офіційне розслідування щодо TikTok через можливе порушення закону про цифрові послуги.

Читайте також:

Фото: Ursula von der Leyen / твітер

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду