Digiday дослідив, чого хочуть популярні тіктокери

Digiday дослідив, чого хочуть популярні тіктокери

14:13,
23 Лютого 2023
1309

Digiday дослідив, чого хочуть популярні тіктокери

14:13,
23 Лютого 2023
1309
Digiday дослідив, чого хочуть популярні тіктокери
Digiday дослідив, чого хочуть популярні тіктокери
Digiday поспілкувався із популярними тіктокерами, щоб дізнатися, що саме їх не влаштовує у роботі соцмедійного застосунку.

Ті власники облікових записів у TikTok, які сьогодні мають сотні тисяч підписників, були рушійною силою для розвитку і популяризації цього застосунку. Однак вони мають все більше претензій до платформи, для якої продовжують створювати короткі відео. Щоб розібратися у причинах цього невдоволення, Digiday поспілкувався із тіктокерами і виклав у своїй публікації перелік їхніх критичних зауважень до того, як працює TikTok сьогодні.

Найперше, що не влаштовує успішних тіктокерів, — рівень їхніх заробітків від розміщення відео у TikTok. Нагадаємо, у травні 2022-го з’явилась функція TikTok Pulse, за допомогою якої рекламодавці та бренди отримали можливість розміщувати свою рекламу поряд із найпопулярнішим контентом у стрічці For You. Доходи від реклами платформа пообіцяла ділити 50 на 50 із тими творцями контенту, які мають 100 тисяч підписників або більше.

Насправді, за словами користувача ForeverSammmy, який наразі має 27,7 тисяч підписників у додатку, творці зазвичай отримують менше 50 пенсів (0,61 долара) за 100 тисяч переглядів через фонд творців. А користувач Sayhopkins, який зібрав 289,5 тисяч підписників у TikTok, зізнався, що насправді ніколи не отримував готівку з фонду творців. «Перегляди є, але сума грошей, яку я отримав досі, не змінить мого життя чи оплати рахунків», — сказав у розмові з Digiday юзер.

Отож, тіктокери дедалі менше почуваються мотивованими створювати контент заради прибутків. Можливо, ситуацію змінить запуск нового сервісу Creativity Program, про що TikTok оголосив нещодавно.

Крім цього, тіктокери не дуже задоволені тим, як працює алгоритм TikTok, який нібито вважається кращим, ніж аналоги Facebook, Instagram чи Snapchat. Не розуміючи, з яких причин те чи інше відео стає вірусним (є підозра, що насправді до цього причетні інженери платформи, які вручну вирішують, хто і що стає вірусним), творці контенту почуваються розчарованими та дезорієнтованими.

Тіктокерам також бракує контролю над функціонуванням своїх облікових записів, зокрема вони нарікають, що будь-якого користувача можуть легко забанити в додатку або й видалити через те, що на нього поскаржився інший користувач. Іншими словами, власники популярних облікових записів хочуть більшої прозорості та ясності щодо правил, які регулюють блокування у TikTok.

Можливість редагувати свої відео та підписи до них після публікації — ще одна вимога тіктокерів до платформи.

Також дехто з популярних авторів контенту зізнався, що відчуває великий тиск на себе і що було б чудово, якби TikTok взагалі видалив можливість бачити кількість переглядів публікацій подібно до того, як це зробив Instagram, аби покращити психічне здоров’я користувачів.

Нарешті ті автори, з якими поговорив Digiday, згадували про ще один недолік у співпраці із TikTok — брак відчуття спільноти і взаєморозуміння зі своєю аудиторією. Через це дехто з користувачів вирішує обрати для себе як основну платформу Instagram, а не TikTok.

Нагадаємо, раніше «Media Sapiens» писав про те, що користувачі TikTok, Instagram і Facebook зазвичай ігнорують сповіщення про потенційно неправдиву інформацію. Також ми повідомляли, що TikTok заробив 4,3 млн доларів на рекламі проносного напою та програмі для схуднення, хоч платформа декларує підтримку бодіпозитиву.

Фото: скріншот / HINDZ, Youtube

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду