Viber боротиметься з мовою ворожнечі

Viber боротиметься з мовою ворожнечі

16:53,
30 Травня 2022
2101

Viber боротиметься з мовою ворожнечі

16:53,
30 Травня 2022
2101
Viber боротиметься з мовою ворожнечі
Viber боротиметься з мовою ворожнечі
Автори:
Також Viber запускає нові функції.

Rakuten Viber 30 травня повідомив, що підпише Кодекс поведінки ЄС щодо протидії незаконній мові ворожнечі в інтернеті (The EU Code of conduct on countering illegal hate speech online).

«Viber буде відстежувати, аналізувати та видаляти з каналів на своїй платформі публічні дописи із мовою ворожнечі. Для цього компанія співпрацюватиме з генеральним директоратом Європейської комісії у справах юстиції та захисту прав споживачів та з мережею спеціалізованих неурядових організацій. Якщо на каналі з’являтиметься агресивний або принизливий контент, користувачі або одна з організацій-учасників зможуть позначити пост як неприйнятний, і невдовзі команда модераторів Viber перегляне його», — розповіли в компанії та уточнили, що ці скарги розглядатимуть протягом 24 годин.

Viber планує залучати спеціалізовані неурядові організації, щоб покращити захист користувачів від поширення мови ворожнечі.

Разом із цим Viber запускає нові функції для авторів контенту і користувачів, а саме — коментарі до публікацій, планування постів та приховані списки учасників каналу:

  1. Коментарі — окрім реакції на дописи, користувачі зможуть обмінюватися думками з іншими учасниками каналу. Коментарі вмикаються та вимикаються на розсуд адміністрації каналу.
  2. Планування публікацій — автори зможуть планувати майбутні пости заздалегідь. Для цього треба затиснути кнопку відправки і обрати потрібний час, публікуючи пост.
  3. Прихований список учасників каналу: ця функція дозволяє користувачам зберігати конфіденційність. Список учасників каналу буде доступним лише адміністраторам і суперадміністраторам, а користувачі бачитимуть лише загальну кількість учасників. Це забезпечить конфіденційність та підсилить безпеку даних у Viber.

«Перетворити спільноту на канал адміністрація каналу зможе за допомогою спеціального бота. Перехід на канал працює в один бік, після переходу канал буде неможливо перетворити назад на спільноту. Усі попередні дописи залишаться доступними, а учасники спільноти стануть учасниками каналу», — додали у компанії.

Нагадаємо, за даними Kantar CMeter, станом на грудень 2021 року Viber лишався найпопулярнішим месенджером серед українців (98,3%). Разом із цим, про Viber часто поширюють фейки. Наприклад, можна зустріти інформацію про те, що він нібито стане платним, або про те, що напис «Stay safe» означає, що акаунт зламала Росія.

Фото надав пресофіс Rakuten Viber в Україні

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду