Viber пропонує безоплатний курс для вчителів про дистанційне навчання

Viber пропонує безоплатний курс для вчителів про дистанційне навчання

18:03,
8 Вересня 2022
2446

Viber пропонує безоплатний курс для вчителів про дистанційне навчання

18:03,
8 Вересня 2022
2446
Viber пропонує безоплатний курс для вчителів про дистанційне навчання
Viber пропонує безоплатний курс для вчителів про дистанційне навчання
Курс було створено на основі результатів дослідження основних проблем, з якими українські вчителі стикаються під час дистанційного викладання.

Компанія Rakuten Viber розробила курс для вчителів, аби допомогти організувати онлайн-навчання за допомогою месенджера. Про це повідомляє пресслужба компанії. Безплатний курс розміщений в чатботі «Навчайте з Вайбер» .

Курс складається з десяти модулів, що відповідають найрозповсюдженіші запитання вчителів. Серед них:

  • Як організувати навчальний процес та домашні завдання за допомогою месенджера.
  • Як вести облік відвідування та проводити контроль знань.
  • Як мотивувати учнів залучатись до навчання під час дистанційки.
  • Як організувати чати з учнями та батьками та запобігати конфліктам тощо.

Курс був розроблений разом з українською студією онлайн-освіти EdEra.

«Тисячі українських шкіл продовжують навчатися онлайн і це виклик для освітян: у когось з учнів поганий доступ до інтернету, у когось не вмикається камера або є проблеми з налаштуваннями. І на додачу, все це в умовах складного психоемоційного стану всіх учасників освітнього процесу: учнів, вчителів та батьків. Уникнути цих викликів ми не можемо, але точно можемо допомогти вчителям організувати та урізноманітнити онлайн-навчання, мотивувати учнів та налагодити спілкування в чатах без конфліктів. Чатбот «Навчайте з Вайбер» – інструмент, який стане в пригоді для цього», – розповів Ілля Філіпов, CEO студії онлайн-освіти EdEra.

За результатами опитування Rakuten Viber за участі понад 100 тисяч респондентів в Україні, 66% почали навчальний рік онлайн; ще 19% навчатимуться за змішаною формою, поєднуючи онлайн та офлайн; і лише 15% пішли у школи та навчатимуться очно. Українці поставились до дистанційного навчання здебільшого схвально: 55% вважають це розумним рішенням у сьогоденних реаліях, іще 17% підтримують змішану форму. Але незалежно від форми навчання, в Україні учні активно користуються груповими чатами. За даними Rakuten Viber, користування такими чатами серед українців до 18 років зросло у 3,9 раза 1 вересня порівняно із 1 серпня 2022 року. 

В компанеії повідомили, що в майбутньому команда Rakuten Viber планує продовжувати досліджувати проблеми вчителів та розширювати курс новими темами про інструменти для дистанційної освіти в Україні.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що українці читають у Viber вдвічі більше новин, ніж до війни.

Фото: Rakuten Viber

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду