ms.detector.media
MediaSapiens
18.10.2021 10:38
Facebook запроваджує нові обмеження для протидії цькуванню
Facebook запроваджує нові обмеження для протидії цькуванню
Компанія також протидіятиме харасменту та сексуалізації на своїх платформах.

Facebook повідомив про оновлення політики, яка допоможе захистити людей від цькування, залякування та утисків.  

Компанія боротиметься з актами на публічних діячів, а серед яких — політики, громадські активісти, правозахисники, журналісти, знаменитості тощо.

«Ми запустили нову політику, яка допомагає захистити людей від масового переслідування та залякування, — йдеться в повідомленні. — Наприклад, на жертв насильницьких трагедій або урядових дисидентів — навіть якщо сам вміст не порушує нашу політику. Ми також видалимо неприйнятний контент, який вважатимемо масовим переслідуванням будь-якої особи, наприклад, через особисті повідомлення або коментарі до особистих профілів чи публікацій».

Окрім видалення контенту, який порушує політику Facebook, соцмережа видалятиме облікові записи, сторінки і групи, які працюють разом, щоб переслідувати публічних діячів.  

Також Facebook блокуватиме: профілі, сторінки, групи або заходи, присвячені сексуалізації та висміюванню публічних осіб; зневажливі, сексуалізовані фотошоп-зображення і малюнки; висміювання зовнішності; сексистські коментарі та харасмент.

«Оскільки “небажане” може бути суб’єктивним, ми будемо покладатися на додатковий контекст від особи, яку переслідують чи атакують, щоб вжити заходів», — уточнили в компанії.

Раніше у Франції запустили кампанію кіберпереслідування дітей 2010 року народження. Тренд під тегом #Anti2010 став популярним у соцмережі TikTok. 

Нагадаємо, у вересні 2021 року Wall Street Journal, посилаючись на документи Facebook, опублікувало розслідування про приховані правила користування платформою та її негативний вплив на підлітків, з чим IT-гігант нічого не робив. За даними видання, Facebook знає, як негативно Instagram впливає на підлітків, але продовжує розробляти додаток у цьому напрямку. Також виявилось, всередині Facebook є програма, яка мала б модерувати заборонений контент, але по факту вийшло так, що з’явився білий список для привілейованих осіб, яким нічого не буде за публікацію шкідливого контенту. Після критики з боку суспільства, законодавців США та розслідування WSJ, Facebook тимчасово зупинив розробку додатку для дітей віком до 13 років — «Instagram Kids»

Пізніше інформаторка, яка стояла за витоком документів Facebook в Wall Street Journal, колишня менеджерка з продуктів Facebook Френсіс Хоген звинуватила компанію Facebook у використанні алгоритмів для розпалювання ненависті заради прибутку. За її словами, компанія виявила, що найкраще залучення – те, яке викликає страх і ненависть у користувачів. Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг відкинув ці звинувачення та відреагував на дослідження Wall Street Journal про те, що компанія ігнорує власні дослідження негативного впливу Instagram на підлітків.

Фото: Facebook 

ms.detector.media