Google запустив в Україні сайт із порадами батькам щодо використання технологій

Google запустив в Україні сайт із порадами батькам щодо використання технологій

10:55,
30 Вересня 2021
1866

Google запустив в Україні сайт із порадами батькам щодо використання технологій

10:55,
30 Вересня 2021
1866
Google запустив в Україні сайт із порадами батькам щодо використання технологій
Google запустив в Україні сайт із порадами батькам щодо використання технологій
Автори:
Google Families, кажуть у компанії, допоможе навчити дітей безпеці в інтернеті, налаштувати батьківський контроль або знайти якісний контент.

Компанія Google 28 вересня запустила в Україні новий сайт для батьків із порадами та ресурсами щодо використання технологій та виховання дітей у цифровому світі — Google Families.

Google Families, кажуть у компанії, допоможе навчити дітей безпеці в інтернеті, налаштувати батьківський контроль або знайти якісний контент, серед іншого — «Google Планета Земля», «Google Arts & Culture», схвалені викладачами додатки в Google Play або Google for Education.

«Разом із фахівцями та педагогами ми розробили інструменти й ресурси, які допоможуть вашій сім’ї навчитися дбати про свою безпеку в інтернеті, зокрема тут ви знайдете статті про те, як зробити онлайн-ігри приємними й корисними; про відповідальне користування соціальними мережами; як знаходити корисний контент тощо», — розповіли в «Google Україна».

У розділі «Батьківський контроль» зібрані інструменти, які допоможуть встановити для дітей правила користування цифровим контентом: контролювати доступ дитини до контенту, стежити за часом використання пристрою. «У додатку Family Link можна встановлювати правила, які допомагатимуть дітям розумно розподіляти час між навчанням, іграми й технологіями. За допомогою Family Link батьки можуть створювати контрольовані облікові записи для своїх дітей, налаштувати час використання пристрою, керувати контентом, який переглядає дитина, й навіть стежити за її місцезнаходженням», — йдеться в повідомленні.

Також у цьому розділі можна віддалено заблокувати пристрій дитини, керувати сумісними пристроями Android або Chromebook дитини та дізнатися про режими батьківського контролю в продуктах Google.

У розділі «Безпека в інтернеті й цифровий добробут» можна знайти ресурси, які допоможуть сформувати правильні звички користування цифровим контентом. У розділі «Розваги для всієї сім’ї» зібрані ресурси, які допоможуть пізнавати світ, навчитися програмувати, розвинути творчі здібності або знайти корисні додатки. У розділі «Інструменти для навчання» зібрана інформація для батьків про інструменти, якими діти користуються під час навчання, та про технології, якими користуються педагоги.

Нагадаємо, 6 серпня 2021 року компанія Apple повідомила, що планує перевірити фотографії на пристроях користувачів iOS у США, щоб виявити зображення сексуального насильства над дітьми. Для цього використовуватимуть нову технологію, яка буде зіставляти цифрові відбитки зображень в iCloud з базою даних відомих зображень сексуального насильства над дітьми. Частина працівників Apple критично висловилися про план компанії перевіряти пристрої на наявність дитячої порнографії. Вони вважають, що цим потенційно можуть користуватися недобросовісні уряди як інструментом цензури. Пізніше старший віцепрезидент Apple з розробки програмного забезпечення Крейг Федерігі пояснив, що в межах посилення захисту дітей від сексуального насильства ніхто не переглядатиме приватні фото користувачів на наявність дитячої порнографії

Фото: «Google Україна»

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду