В Україні ініціюють створення місцевих клубів з медіаграмотності

В Україні ініціюють створення місцевих клубів з медіаграмотності

12:00,
5 Грудня 2023
1188

В Україні ініціюють створення місцевих клубів з медіаграмотності

12:00,
5 Грудня 2023
1188
В Україні ініціюють створення місцевих клубів з медіаграмотності
В Україні ініціюють створення місцевих клубів з медіаграмотності
Проєкт має на меті гуртувати людей, готових протидіяти дезінформації.

Людей з досвідом у медіа, лідерськими якостями та бажанням боротися з дезінформацією закликають організовувати у своїх містах клуби медіаграмотності, об'єднуючись з однодумцями. Таку ініціативу запустив Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» у співпраці з партнерами UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та «Інтерньюз Україна».

«Станьте мисливцем чи мисливицею за фейками! Долучіться до команди знавців медіаграмотності та шукачів дезінформації саме у вашому куточку України!

Створюйте клуб із медіаграмотності, об'єднуйтесь з однодумцями та вирушайте у соціальні мережі свого міста на фейк-хантінг, щоби відшукати всі маніпулятивні заклики й заголовки», — йдеться у повідомленні «Фільтра».

Як розповіла MediaSapiens керівниця «Фільтра» Валерія Ковтун, проєкт має на меті згуртувати проактивних дорослих людей, які бажають розвивати власну медіаграмотність та відстежувати місцеве медіаполе, соцмережі, виловлювати фейки, дезінформацію в них.

«Клуби потрібні, щоб люди, готові впливати на якість медіаполя на місцевому рівні, зустрічалися, проводили час разом, разом вчилися, проводили обговорення локальних новин свого міста. Важливо, щоб були місцеві лідери, до яких можна звернутися по пораду, щодо перевірки актуальної інформації, фактчекінгу», — додала Валерія Ковтун.

Для участі у проєкті необхідно до вечора 6 грудня включно заповнити реєстраційну форму за посиланням.

Для медіаактивістів проводитимуть тренінги, у подальшому представники «Фільтра» та «Інтерньюз Україна» здійснюватимуть менторську підтримку клубів. Перші тренінги з медіаграмотності та основ фандрейзингу пройдуть у грудні.

Нагадаємо, нещодавно перша леді Олена Зеленська рекомендувала українцям стежити за тим, що вони споживають з медіа, і використовувати перевірені джерела інформації.

Фото: «Фільтр» / фейсбук

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду