У першому Національному тесті з медіаграмотності взяли участь понад  17 тисяч людей

У першому Національному тесті з медіаграмотності взяли участь понад 17 тисяч людей

09:18,
30 Жовтня 2022
1994

У першому Національному тесті з медіаграмотності взяли участь понад 17 тисяч людей

09:18,
30 Жовтня 2022
1994
У першому Національному тесті з медіаграмотності взяли участь понад  17 тисяч людей
У першому Національному тесті з медіаграмотності взяли участь понад  17 тисяч людей
Організатори акції створили додаткову сесію тесту через великий попит.

В рамках Глобального тижня медіаграмотності Національний проєкт з медіаграмотності Міністерства культури та інформаційної політики України «Фільтр» 27 жовтня запропонував українцям перевірити, наскільки добре вони здатні протистояти пропаганді та розпізнавати фейки. Перший Національний тест з медіаграмотності планувався у три хвилі, але через великий попит організатори створили додаткову сесію. Як повідомляє «Фільтр», 32 586 людей спробували свої сили, а 17 555 українців повністю пройшли національний тест з медіаграмотності.

Нагадаємо, що переможці тесту будуть оголошені 28 жовтня у соцмережах та на сайті проєкту «Фільтр», а також отримають сповіщення на електронну пошту. Сертифікати учасникам будуть надіслані протягом наступного тижня (31 жовтня — 4 листопада).

30 учасників, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найшвидший час, отримають подарунки від партнерів проєкту — планшети, павербанки, колонки, рюкзаки, худі та ще інше.

Максимальна кількість балів, яку можна було отримати під час тесту, становила 34. Учасник, що відповідав на майже всі питання вірно, отримував статус «гуру медіаграмотності».

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що напередодні Глобального тижня медіа- та інформаційної грамотності українські експерти з медіаграмотності та медіаосвіти обговорили становище сфери в умовах війни та презентували креативні інструменти для розвитку критичного мислення у дітей та дорослих.

Фото: Фільтр. Національний проєкт з медіаграмотності

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду