Федеральний суд США заборонив представникам адміністрації Байдена впливати на контент у соцмережах

Федеральний суд США заборонив представникам адміністрації Байдена впливати на контент у соцмережах

14:30,
5 Липня 2023
1238

Федеральний суд США заборонив представникам адміністрації Байдена впливати на контент у соцмережах

14:30,
5 Липня 2023
1238
Федеральний суд США заборонив представникам адміністрації Байдена впливати на контент у соцмережах
Федеральний суд США заборонив представникам адміністрації Байдена впливати на контент у соцмережах
Розслідується справа щодо контактів чиновників адміністрації американського президента з власниками соцмереж з 2017 року.

Низці посадовців з адміністрації президента США Джо Байдена заборонили контактувати з соціальними мережами в питаннях щодо модерації постів, захищених Першою поправкою до Конституції. Таке рішення ухвалив федеральний суддя США Террі А. Дауті, повіомило The Verge.

Судова заборона винесена у межах розгляду справи за позовом прокурорів-республіканців з Луїзіани та Міссурі до президента США Джо Байдена, відповідального за політику щодо COVID Ентоні Фаучі, Центру контролю та профілактики захворювань, Міністерства внутрішньої безпеки та Національного інституту алергії та інфекційних захворювань.

«Починаючи з 2017 року — за чотири роки до того, як Байден став президентом — чиновники в уряді почали закладати основу для системної й планомірної кампанії з контролю за висловлюваннями в соціальних медіа», — стверджують позивачі, повідомило видання, посилаючись на The Washington Post.

У своєму рішенні суддя потрактував дії Білого дому як обмеження свободи слова для опозиції та перелічив конкретні питання, щодо яких такі обмеження нібито були:

  • протидія вакцинам проти COVID-19;
  • протидія маскуванню COVID-19 та блокуванням;
  • протидія теорії про витік COVID-19 із лабораторії;
  • протидія запереченню законності виборів 2020 року;
  • опозиція політиці президента Байдена;
  • заяви про те, що історія з ноутбуком Хантера Байдена була правдою;
  • протидія політиці чиновників, які перебувають при владі.

«Усі [ці заяви] було придушено. Дуже показово, кожен приклад чи категорія витісненої мови мав консервативний характер. Ці цілеспрямовані утиски консервативних ідей є чудовим прикладом дискримінації політичного мовлення відповідно до точки зору. Американські громадяни мають право брати участь у вільних дебатах з важливих питань, що торкаються країни», — зазначив суддя.

З позиції судді в цій справі, позивачі можуть довести, що чиновники федерального уряду цілеспрямовано утискали «мільйони захищених свободою слова публікацій американських громадян».

За його рішенням, таким особам, як міністр національної безпеки Алехандро Майоркас, керівниця Агентства з кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA) Джен Істерлі, керівниця оперативної групи ФБР із боротьби з іноземним впливом Лора Демлоу, а також співробітникам цих та деяких інших відомств, забороняється контактувати, працювати з компаніями соціальних мереж або запитувати їх про пости, захищені Першою поправкою.

Проте суддя вказав і на винятки. Йдеться про пости про злочинну діяльність або злочинні змови, загрози національній безпеці, загрози безпеці виборів, допустимі публічні урядові виступи, що просувають державну політику або погляди з питань, що становлять суспільний інтерес, загрози громадській безпеці, зусилля, спрямовані на виявлення, запобігання або зменшення зловмисної кіберактивності.

Нагадаємо, Білий дім затвердив розподіл 42 мільярдів доларів між штатами, щоб зробити високошвидкісний широкосмуговий доступ до інтернету загальнодоступним у країні до 2030 року. 

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду