TikTok може відстежувати, що користувачі роблять на інших сайтах — дослідження

TikTok може відстежувати, що користувачі роблять на інших сайтах — дослідження

14:32,
25 Серпня 2022
2532

TikTok може відстежувати, що користувачі роблять на інших сайтах — дослідження

14:32,
25 Серпня 2022
2532
TikTok може відстежувати, що користувачі роблять на інших сайтах — дослідження
TikTok може відстежувати, що користувачі роблять на інших сайтах — дослідження
Збір інформації стосується будь-якої активності на сторонніх сайтах, які відкриваються в програмі, а не у зовнішньому вікні.

Згідно з новим дослідженням, TikTok має можливість відстежувати кожне натискання вашого екрана під час перегляду вебсторінок у своєму додатку для iOS, включаючи введені паролі, інформацію про кредитні картки та натиснуті посилання. Про це повідомляє The Guardian.

Інженер-програміст Фелікс Краузе, дослідник конфіденційності та колишній інженер Google, опублікував звіт, в якому досліджується код JavaScript, який платформи соціальних мереж впроваджують на сторонні сайти, що дозволяє відстежувати активність користувачів. Однак Краузе зазначив, що «лише те, що програма впроваджує JavaScript на зовнішні вебсайти, не означає, що програма робить щось шкідливе».

«У нас немає способу дізнатися повну інформацію про те, які дані збирає кожен вебпереглядач у додатку, або як ці дані передаються чи використовуються», — сказав він.

TikTok заперечив несанкціонований збір інформації. «Всупереч твердженням у звіті, ми не збираємо дані про натискання клавіш або текст, введений через цей код, який використовується виключно для налагодження, усунення несправностей і моніторингу продуктивності», - заявили в компанії.

Попри заперечення та відсутність доказів, деякі експерти вважають стеження цілком можливим. Так, на думку Урі Гала, професора бізнес-інформаційних систем Сіднейського університету, TikTok «представляє різний ризик» через підозрювані зв’язки материнської компанії ByteDance з Комуністичною партією Китаю. Функціональність стеження може бути використана для «збору якомога більшої кількості інформації для цілей промислового шпигунства та формування громадської думки, яка більше відповідає їхнім інтересам».

Окрім TikTok, Краузе оцінив додатки для iOS Instagram, Facebook, Facebook Messenger, Amazon, Snapchat і Robinhood. TikTok був єдиним додатком, який не пропонував користувачам перемикатися з перегляду в додатку на зовнішній браузер під час доступу до сторонніх сайтів. Але дослідження Краузе виявили, що Instagram також має можливість відстежувати натискання на екран, наприклад, коли користувачі натискають зображення.

Нагадаємо, що TikTok потай просуває російський контент. Дослідники некомерційної організації Tracking Exposed вивчили стрічку TikTok та з’ясували, що попри заборону в сервісі короткого відео з’являється новий контент для російських користувачів.

Фото: Porapak Apichodilok/ Рexels

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду