Ексміністр фінансів США часів Трампа збирає групу інвесторів, щоб купити TikTok

Ексміністр фінансів США часів Трампа збирає групу інвесторів, щоб купити TikTok

10:15,
15 Березня 2024
1304

Ексміністр фінансів США часів Трампа збирає групу інвесторів, щоб купити TikTok

10:15,
15 Березня 2024
1304
Ексміністр фінансів США часів Трампа збирає групу інвесторів, щоб купити TikTok
Ексміністр фінансів США часів Трампа збирає групу інвесторів, щоб купити TikTok
Автори:
Водночас залишається невідомим, чи дозволить китайський уряд продати застосунок покупцеві з США.

Екскерівник міністерства фінансів США Стів Мнучін збирає групу інвесторів для купівлі соцмережі TikTok.

Про це Мнучін, який зараз очолює приватну інвестиційну компанію Liberty Strategic Capital, повідомив в інтерв’ю CNBC.

«Це чудовий бізнес, і я планую зібрати групу, щоб купити TikTok. Він має належати компаніям із США. Китайці ніколи не дозволять американській компанії володіти чимось подібним у Китаї», — заявив Мнучін.

Водночас залишається незрозумілим, чи дозволить китайський уряд продати TikTok покупцеві зі США. Генеральний директор TikTok Шоу Цзи Чу зауважив, що продаж застосунку «не є серед доступних варіантів».

А речник Міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь назвав схвалений у Палаті представників Конгресу законопроєкт щодо TikTok «логікою грабіжника».

Ідеться про законопроєкт, який вимагає від власника китайської компанії ByteDance відмовитися від соцмережі TikTok, щоб уникнути заборони відеоплатформи у США. Напередодні Палата представників Конгресу США підтримала його. У законопроєкті стверджується, що TikTok підконтрольний іноземному противникові — Комуністичній партії Китаю — і становить загрозу національній безпеці Штатів.

Голосування за законопроєкт відбулося, попри зусилля TikTok мобілізувати своїх американських користувачів проти цього заходу, які «завалили дзвінками» офіси конгресменів США, вимагаючи не підтримувати законопроєкт про заборону застосунку

Президент США Джозеф Байден офіційно заявив, що в разі прийняття парламентом він підпише цей закон.

Однак за даними The New York Times, на законопроєкт чекає «важкий шлях» до ухвалення в Сенаті, де лідер більшості, сенатор із Нью-Йорка Чак Шумер, не зобов’язувався виносити його на голосування, а деякі законодавці пообіцяли боротися з ним. І навіть якщо Сенат ухвалить документ і він стане законом, закон, швидше за все, зіткнеться з юридичними проблемами.

Згідно з даними PitchBook, у 2023 році китайську компанію ByteDance, що володіє TikTok, оцінили у 220 млрд доларів. Точна оцінка вартості TikTok невідома, але вона, ймовірно, буде нижчою.

Найціннішим активом TikTok є його алгоритм, який надає користувачам персоналізований контент. Будь-який продаж TikTok без алгоритму був би значно менш привабливим для потенційних покупців.

Фото: застосунок «ТікТок» / Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду