Автору фейкової «Дії» запропонували стажування Мінцифри (ВИПРАВЛЕНО)

Автору фейкової «Дії» запропонували стажування Мінцифри (ВИПРАВЛЕНО)

20:49,
28 Жовтня 2021
3066

Автору фейкової «Дії» запропонували стажування Мінцифри (ВИПРАВЛЕНО)

20:49,
28 Жовтня 2021
3066
Автору фейкової «Дії» запропонували стажування Мінцифри (ВИПРАВЛЕНО)
Автору фейкової «Дії» запропонували стажування Мінцифри (ВИПРАВЛЕНО)
Попри стажування у Мінцифрі, хлопець понесе «відповідальність по 358 статті за підробку».

Автору фейкового додатку «Дія», який копіював дизайн застосунку державних послуг, запропонували стажування в Міністерстві цифрової трансформації. Про це 28 жовтня повідомив міністр Михайло Федоров.

«Ми вирішили дати йому шанс виправитися. Він попрацює в нас до суду над кількома соціально-значущими проєктами, покаже себе. Одне з перших завдань – зробити багато різного дизайну соціальної реклами з кампаніями за вакцинацію та проти вживання молоддю алкоголю. Плануємо потім їх запускати. Призначимо у Мінцифрі куратора, який контролюватиме роботу. Спробуємо спрямувати його можливості у потрібне русло, — пояснив Федоров. — І не намагайтеся більше нічого підробляти. Цей канал потрапляння до Мінцифри більше не працює».

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін уточнив, що попри стажування у Мінцифрі, хлопець понесе «відповідальність по 358 статті за підробку». Йому може загрожувати до 6 років позбавлення волі.

Як писав MediaSapiens, шахраї створили та продають фейковий додаток, який схожий на застосунок державних послуг «Дія». У ньому користувачі можуть самостійно створити та редагувати дані студентського квитка, паспорта громадянина України, картки платника податків, посвідчення водія та «зеленого» внутрішнього COVID-сертифікату. 25 жовтня Міністерство цифрової інформації  повідомило, що передало кіберполіції України інформацію, що шахраї створили та продають фейковий додаток. 27 жовтня правоохоронці повідомили, що викрили розробника фейкового додатку «Дія». Ним виявився 21-річний житель Запорізької області, який розповів, що що додаток створив самостійно 26 серпня 2021 року задля жарту.

Виправлення: У попередньому варіанті тексту було вказано, що на стажування автора фейкового додатку «Дія» запросило Міністерство внутрішніх справ. Ми виправили помилку і приносимо вибачення за неї.

Фото: телеграм-канал Михайла Федорова

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду