У «Дії» з’явилися COVID-сертифікати на підставі ПЛР-тестів та для дітей

У «Дії» з’явилися COVID-сертифікати на підставі ПЛР-тестів та для дітей

15:13,
2 Листопада 2021
1733

У «Дії» з’явилися COVID-сертифікати на підставі ПЛР-тестів та для дітей

15:13,
2 Листопада 2021
1733
У «Дії» з’явилися COVID-сертифікати на підставі ПЛР-тестів та для дітей
У «Дії» з’явилися COVID-сертифікати на підставі ПЛР-тестів та для дітей
Автори:
Крім того, у Києві відкрили пункти підтримки «Дії», де людям допомагатимуть розібратися, як після вакцинації самостійно згенерувати сертифікат.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в додатку державних послуг «Дія» з’явився COVID-сертифікат для дітей від 12 років, а також запустили бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів.

Дитячі COVID-сертифікати можуть згенерувати батьки у своєму додатку після того, як дитина отримала перше або друге щеплення. Для цього необхідно авторизуватися в «Дії», додати туди свідоцтво про народження дитини та обрати «COVID-сертифікати» в меню «Послуги». Водночас діти з 14 років можуть самостійно авторизуватися в «Дії» за допомогою чипа NFC на ID-картці або біометричному паспорті.

Щодо COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів Михайло Федоров розповів, що «Дія» та медичні лабораторії «Діла», «Ескулаб», «Смартлаб» та «Дніпролаб» почали їх бета-тестування, до якого можна долучитися після реєстрації на сайті. Перелік лабораторій, за словами міністра, буде розширено. Ці сертифікати діятимуть 72 години.

«Після завершення бета-тестування в застосунку можна буде підтягнути результати ПЛР-тестів й інших українських лабораторій. Міністерство цифрової трансформації України спільно з Міністерством охорони здоров’я України та НСЗУ зараз активно працює над їх підключенням», — додав Федоров.

Крім того, у Києві відкрили пункти підтримки «Дії», де людям допомагатимуть розібратися, як після вакцинації самостійно згенерувати сертифікат. Федоров уточнив, що ці пункти працюють у центрах вакцинації на Центральному залізничному вокзалі (пл. Вокзальна, 1) та у ТЦ River Mall (Дніпровська набережна, 12). Відомство планує відкрити ще два такі пункти.

Нагадаємо, 31 жовтня в «Дії» спростили процедуру отримання COVID-сертифікату. Раніше доводилось підписувати запит на сертифікат за допомогою технології «Дія.Підпис», «підпис обличчям». Натомість тепер такий підпис не потрібен. На порталі «Дія» потрібно лише авторизуватися, а потім натиснути на «Здоров'я» та «COVID19-сертифікат про вакцинацію». Після цього треба лише дати згоду на передачу даних, і ви отримаєте сертифікат.

Photo by Yawar Nazir/Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду