Мінцифри: Жодних комісій за «ковідну тисячу» не буде

Мінцифри: Жодних комісій за «ковідну тисячу» не буде

15:26,
29 Листопада 2021
1495

Мінцифри: Жодних комісій за «ковідну тисячу» не буде

15:26,
29 Листопада 2021
1495
Мінцифри: Жодних комісій за «ковідну тисячу» не буде
Мінцифри: Жодних комісій за «ковідну тисячу» не буде
Автори:
Гроші отримають громадяни, які пройшли повний курс вакцинації.

Міністерство цифрової трансформації заявило, що віртуальні картки в «Дії», на які повністю вакциновані українці отримуватимуть тисячу гривень, будуть безкоштовними. Жодних комісій за їхнє обслуговування не буде.

У Мінцифри повідомили «Українській правді», що на першому етапі програми надання готівки не передбачене, гроші зараховуватимуться на віртуальні картки.

«Громадяни у мобільному застосунку "Дія" проходять коротку верифікацію, яка дозволяє їм отримати гроші на спеціальні банківські картки. Міністерство економіки нараховує гроші на спеціальні карткові рахунки громадян – по 1 тисячі гривень. Громадяни розраховуються грошима у підприємствах, які відповідають визначеним MCC-кодам (класифікаторам виду діяльності)», – повідомило міністерство.

У Мінцифри запевняють, що фінансові операції з віртуальними картками будуть цілком безпечними, адже вони проходитимуть через «банки-партнери, які мають надійні системи захисту платежів».  

15 листопада президент Володимир Зеленський анонсував програму виплати 1000 гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації. Програма стартує 19 грудня, до кінця року на неї виділять близько 3 млрд гривень, стільки ж – на початку 2022 року. 

Фото: The Focal Project/Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду