Нова операційна система для iPhone від Apple стане доступною у вересні

Нова операційна система для iPhone від Apple стане доступною у вересні

10:30,
7 Червня 2023
2079

Нова операційна система для iPhone від Apple стане доступною у вересні

10:30,
7 Червня 2023
2079
Нова операційна система для iPhone від Apple стане доступною у вересні
Нова операційна система для iPhone від Apple стане доступною у вересні
Застосовувати покращені функції зможуть власники iPhone XS та новіших моделей.

На щорічній презентації у межах міжнародної конференції розробників WWDC компанія Apple представила нову версію операційної системи iOS 17 з низкою нових функцій. Зараз для ознайомлення доступна бета-версія, а у вересні її зможуть використовувати власники більшості iPhone. Про це йдеться в офіційній презентації Apple.

Зокрема, передбачена персоналізація сторінок у книзі контактів. Для цього користувачі зможуть додавати яскраві зображення на картки з номерами телефонів, які також відображатимуться під час здійснення виклику.

Запроваджується функція транскрибування голосової пошти, що дає змогу переглядати розшифровку повідомлення, яке залишив абонент, у режимі реального часу.

Спростили виклик голосового асистента: «Siri» замість «Hey Siri».

Повідомлення можна фільтрувати за додатковими параметрами, зокрема переходити одразу до останнього повідомлення.

Додали опцію «Check In», що дозволяє повідомити будь-кому поточне місцезнаходження користувача та актуальний стан пристрою — рівень заряду, стан мережі.

З новою iOS 17 користувачі зможуть додавати у стикери iMessages емодзі, обрізану фотографію чи «живі» знімки. Також до них можна застосовувати різноманітні ефекти.

Завдяки оновленню AirDrop, яке тепер позиціонується як NameDrop, власники iPhone зможуть надсилати обрані адреси електронної пошти, номери й фотографії, просто наблизивши два пристрої один до одного.

iOS 17 також має оновлення клавіатури з удосконаленим автовиправленням, яке базується на новій мовній моделі. Є вбудований інтелектуальний набір тексту та автовиправлення на рівні речень для усунення більшої кількості граматичних помилок. На клавіатурі з’явилися і «вподобайки».

Реалізовано нову програму під назвою «Журнал», що позиціонується як «розумний» особистий щоденник. Користувачі зможуть додавати у програму інформацію про свій день, щоб запланувати корисні нагадування, створювати нотатки з фото й бажаною музикою, отримувати рекомендації щодо покращення власного психофізичного стану на основі інформації, проаналізованої ШІ. Для убезпечення від витоку даних передбачене наскрізне шифрування.

В iOS 17 впровадили новий спосіб відображення процесу заряджання StandBy. Під час його здійснення на головному екрані з’являтиметься дисплей стану пристрою з датою та часом. Також він відображатиме інформацію з Live Activities та віджети, які вмикаються автоматично. Уночі, коли пристрій перебуває в режимі очікування, дисплей ставатиме червоним, щоб не заважати сну.

У компанії Apple повідомили, що iOS 17 сумісна з iPhone XS та новішими моделями. Це означає, що на iPhone 8, iPhone 8 Plus і iPhone X нову операційну систему встановити буде неможливо.

Фото: Apple.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду