У Китаї заявили, що не забороняли iPhone від Apple

У Китаї заявили, що не забороняли iPhone від Apple

12:10,
14 Вересня 2023
1358

У Китаї заявили, що не забороняли iPhone від Apple

12:10,
14 Вересня 2023
1358
У Китаї заявили, що не забороняли iPhone від Apple
У Китаї заявили, що не забороняли iPhone від Apple
У Білому домі спостерігають за розвитком ситуації із занепокоєнням.

Речниця Міністерства закордонних справ КНР Мао Нін заявила, що Китай не видавав жодних наказів, які б забороняли користуватися iPhone або іншими іноземними телефонами, повідомило CNN.

«Ми завжди були відкриті для іноземних компаній і вітаємо їх, щоб скористатися можливостями та поділитися плодами економічного розвитку Китаю», — сказала вона.

Мао Нін також закликала іноземні компанії стільникового звʼязку в Китаї дотримуватися законів країни про конфіденційність і запобігати «будь-якій особі чи організації» красти дані, що зберігаються на телефонах їхніх клієнтів.

Минулого тижня видання The Wall Street Journal повідомило про те, що Китай заборонив використання iPhone представникам уряду, посилаючись на неназвані джерела, знайомі із цією справою. Ця публікація спровокувала падіння акцій Apple.

Напередодні у Білому домі заявили, що спостерігають за розвитком подій із «занепокоєнням».

«Здається, це частина тих видів агресивної та невідповідної помсти американським компаніям, які ми бачили з КНР у минулому, ось як це виглядає», — сказав речник Ради національної безпеки Джон Кірбі журналістам.

«Але правда в тому, що ми не маємо ідеальної видимості того, що саме вони роблять і чому, і ми, звичайно, закликаємо їх бути більш прозорими щодо того, що вони роблять», — додав він.

Нагадаємо, цього року США разом з Японією та Нідерландами обмежили доступ Китаю до деяких технологій мікросхем. Китай у відповідь обмежив експорт двох ключових для напівпровідникової промисловості матеріалів.

На початку серпня президент США Джо Байден підписав наказ, який забороняє американські інвестиції в чутливі технології в Китаї. Заборона поширюється на виробництво мікрочипів, квантових інформаційних технологій та окремих систем штучного інтелекту.

На початку серпня стало відомо, що Пекін готує новий інвестиційний фонд вартістю 40 мільярдів доларів для розвитку своєї галузі виробництва мікросхем.

Фото: Китаєць з iPhone / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду