Ілон Маск відмовився заблокувати в Starlink російські медіа

Ілон Маск відмовився заблокувати в Starlink російські медіа

10:25,
5 Березня 2022
3869

Ілон Маск відмовився заблокувати в Starlink російські медіа

10:25,
5 Березня 2022
3869
Ілон Маск відмовився заблокувати в Starlink російські медіа
Ілон Маск відмовився заблокувати в Starlink російські медіа
Автори:
За його словами, про це його просили іноземні уряди.

Американський бізнесмен, засновник компанії SpaceX та генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск відмовився заблокувати російські медіа в Starlink.

«Деякі уряди (але не Україна) наказали Starlink заблокувати російські джерела новин. Ми цього не робитимемо, хіба що під прицілом. Вибачте, що я є абсолютистом свободи слова», — сказав він.

Крім того, Ілон Маск висловив підтримку Україні.

У іншому твіті засновник компанії SpaceX висловив співчуття «великим людям Росії, які цього (війни Росії проти України — MS) не бажають».

Нагадаємо, 27 лютого засновник компанії SpaceX Ілон Маск погодився надати Україні доступ до супутникового інтернету та активував сервіс Starlink в Україні, а 28 лютого в Україну привезли термінали глобальної супутникової системи Starlink. Маск також адаптував станції для супутникового інтернету Starlink до українських потреб: оновив програмного забезпечення для зниження споживання енергії та увімкнули мобільний роумінг. Він також попередив, що станції Starlink можуть стати цілями російських військ. Starlink — це платформа, яка представляє собою мережу супутників, які на орбіті взаємодіють між собою на частоті понад 10 тисяч ГГц завдяки лазерному променю. Швидкість такого інтернету — до 1Гбіт/с для кожного абонента, а користуватися ним можна у будь-якій точці землі

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Водночас компанія Reface просить українців надсилати їм супутникові знімки або ж контакти людей, які мають до них доступ, щоби на основі світлин розробити алгоритм, який зможе швидко виявляти місця розташування ворожих військ.

Фото: ANIRUDH / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду