Окупанти обстрілюють телевежі. Що робити, якщо відключили ефірне мовлення

Окупанти обстрілюють телевежі. Що робити, якщо відключили ефірне мовлення

13:25,
5 Березня 2022
3316

Окупанти обстрілюють телевежі. Що робити, якщо відключили ефірне мовлення

13:25,
5 Березня 2022
3316
Окупанти обстрілюють телевежі. Що робити, якщо відключили ефірне мовлення
Окупанти обстрілюють телевежі. Що робити, якщо відключили ефірне мовлення
Автори:
Окрім ефірного мовлення, отримати безкоштовний доступ до українських телеканалів можна на супутнику, Youtube та ОТТ-сервісах.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України 5 березня опублікувала інструкцію на випадок, якщо окупанти відключать українське ефірне мовлення.

У Держспецзв’язку нагадали, що, окрім ефірного мовлення, отримати безкоштовний доступ до українських телеканалів можна кількома способами:

  1. На супутнику. Українські телеканали розкодовані на супутнику. Це означає, що доступ до мовлення безкоштовний. Щоб переглядати телебачення, потрібен супутниковий ресивер та супутникова антенна.
  2. На Youtube. Більшість українських каналів мають власні ютуб-канали. Якщо маєте швидкий інтернет, знайдіть у мобільному додатку або на вебсторінці на Youtube бажаний канал. Якщо швидкість інтернету невисока, оберіть в налаштуваннях відео нижчу роздільну здатність (три крапки у верхній частині відео — якість — 360р або 480р — цього буде достатньо).
  3. На ОТТ-сервісах. На платформах YouTV, Sweet TV, Omega TV, Megogo, Kyivstar TV, Oll tv доступ до українського телебачення тепер теж безкоштовний.

Крім того, можна слухати українське радіомовлення в інтернет-радіо — radioplayer.ua.

Нагадаємо, 1 березня 2022 року близько 17:10 російські війська стріляли по телевежі у Києві, після серії вибухів у столиці зник телесигнал. Внаслідок потрапляння ворожого невідомого снаряду стався вибух з подальшим горінням 4-поверхової адміністративної будівлі по вул. Дорогожицькій, 10. Мовлення телеканалів було призупинено у цифровому ефірі, у провайдерів та на супутнику телеканали продовжують транслюватись. Згодом канали мовлення у Т2 відновили. 2 березня окупанти стріляли у Харківську телевежу. Снаряд пошкодив будівлю поряд. Внаслідок авіаудару «Суспільне Харків» зник з цифрового мовлення (Т2). Мовлення каналів оперативно відновили. Російські війська також стріляли по телевежі у Лисичанську Луганської області, однак снаряд втрапив поряд з вежею, де є житлові будинки. Мовлення ведеться у мультиплексах МХ-1 та МХ-5. 3 березня російські військові замінували будівлю філії Суспільного у Херсоні і захопили телевежу. Національна суспільна телерадіокомпанія України (Суспільне) вже звернулася до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) із заявою про застосування термінових заходів у зв’язку з обстрілом російською армією телевеж у Києві та Харкові, атакою на сайти та глушіння супутникового сигналу. 

Фото: Андрій Єрмоленко

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду