Twitter почав маркувати акаунти державних ЗМІ Білорусі

Twitter почав маркувати акаунти державних ЗМІ Білорусі

18:40,
11 Березня 2022
2431

Twitter почав маркувати акаунти державних ЗМІ Білорусі

18:40,
11 Березня 2022
2431
Twitter почав маркувати акаунти державних ЗМІ Білорусі
Twitter почав маркувати акаунти державних ЗМІ Білорусі
Автори:
Раніше соцмережа запустила маркування російських державних ЗМІ.

Соціальна мережа Twitter 11 березня повідомила, що почала маркувати акаунти державних ЗМІ Білорусі.

«Наші команди давно вважають, що люди повинні знати, коли вони прямо чи опосередковано взаємодіють із державним суб'єктом, і сьогоднішнє доповнення ґрунтується на багаторічному досвіді подібних втручань»,повідомила віцепрезидентка Twitter із суспільної політики та комунікацій у Європі, Африці та на Близькому Сході Шинед МакСвіні.

Керівник відділу професійної етики компанії Йоель Рот уточнив, що ці ярлики додають до облікових записів та твітів, ділячись посиланнями на державні ЗМІ у Білорусі після висвітлення їхньої ролі у війні в Україні. Він також нагадав, що Twitter 28 лютого запустив маркування російських державних ЗМІ.

Тоді за чотири дні соцмережа зафіксувала понад 45 000 твітів щодня з посиланнями на російські державні ЗМІ, натомість станом на 11 березня Twitter помітив падіння в показах. «Перші дані свідчать про те, що наші заходи працюють: ми помітили 30% падіння показів у твітах, позначених цією розширеною політикою», — розповів Рот.

Нагадаємо, соцмережі Twitter та Facebook видалили пропагандистський допис посольства Росії у Великій Британії про бомбардування дитячої лікарні в Маріуполі через порушення правил щодо заперечення насильницьких дій. 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, посольство РФ у Великій Британії, російські ЗМІ та пропагандисти поширюють фейк, що фото постраждалих під час обстрілу міського пологового будинку №2 у Маріуполі, який стався 9 березня, є нібито постановкою, а вагітна жінка на фото — це модель. Зокрема, посольство РФ у Великій Британії 10 березня написало в твіттері, що «роль вагітних жінок» з фото після обстрілу нібито «грала» блогерка Маріанна Підгурська. Насправді з Instagram блогерки видно, що вона дійсно вагітна. Також, судячи з геотегів та повідомлень в її інстаграмі, вона постійно мешкає в Маріуполі. Один з останніх її постів — перелік міст для укриття в Маріуполі. Також в пості посольство РФ у Британії написало, що фото зробив Євген Малолєтка, відомий український фотограф. Він дійсно з 28 лютого перебуває в Маріуполі і багато фотографує жертв російської агресії. Кадри з вагітною жінкою є на його сторінці в фейсбуці. Окрім нього, фото після бомбардування пологового робив ще один фотограф — Мстислав Чернов. Російське посольство оприлюднило фото, яке зробив саме Чернов.

Фото: Jeremy Bezanger / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду