Google відкриває свій генеративний пошук з ШІ для підлітків

Google відкриває свій генеративний пошук з ШІ для підлітків

13:25,
29 Вересня 2023
2117

Google відкриває свій генеративний пошук з ШІ для підлітків

13:25,
29 Вересня 2023
2117
Google відкриває свій генеративний пошук з ШІ для підлітків
Google відкриває свій генеративний пошук з ШІ для підлітків
Генеративний пошук від Google дозволяє формулювати запити у довільній розмовній формі.

Компанія Google оголосила, що відкриває свій генеративний пошук зі штучним інтелектом для підлітків, повідомило TechCrunch.

У пошуковик Google уже інтегровано інструмент на основі штучного інтелекту Search Generative Experience, у якому користувач можете ставити Google запитання на певну тему в розмовній манері.

Починаючи з цього тижня, підлітки віком 13–17 років у США, авторизуючись через свої облікові записи Google, можуть зареєструватися в Search Labs, щоб отримати доступ до пошукової системи штучного інтелекту через додаток Google або у настільній версії Chrome.

«Генеративний штучний інтелект може допомогти молодим людям ставити запитання, на які зазвичай не можуть отримати відповіді в пошуковій системі, і ставити наступні запитання, щоб допомогти їм копати глибше», — написав старший директор з управління продуктами в Google Хема Будараджу в дописі в блозі.

«Представляючи цю нову технологію підліткам, ми прагнемо знайти правильний баланс у створенні для них можливостей отримати вигоду від усього, що вона може запропонувати, водночас віддаючи пріоритет безпеці та задоволенню їхніх потреб у розвитку. На основі досліджень і думок експертів із розвитку підлітків ми додали додаткові засоби захисту», — повідомив він.

Розширення доступу до інструмента для підліткової аудиторії в компанії пояснили популярністю SGE серед молодих користувачів. За даними Google, за кілька місяців функціонування інструмента найвищі показники задоволеності зафіксовано серед користувачів віком 18–24 роки, які віддають перевагу формулюванню питань у довільній розмовній формі.

Також компанія запровадила сповіщення «Про цей результат» у Search Generative Experience, яке віддавна доступне в стандартному пошуку Google. У компанії пояснили, що ці сповіщення дадуть людям інформацію про те, як SGE генерувала відповідь, щоб вони могли краще зрозуміти, як працює технологія.

Незабаром Google планує додати сповіщення «Про цей результат» до окремих посилань, які включені у відповіді SGE, щоб люди могли більше зрозуміти вебсторінки, які резервно копіюють інформацію в оглядах на основі штучного інтелекту.

Нагадаємо, відеоплатформа «ТікТок» тестує нову функцію, яка інтегрує результати пошуку Google у власні результати пошуку в програмі, орієнтуючись на потреби молодіжної аудиторії.

На фото: дівчина-підліток за комп'ютером

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду