Трафік ChatGPT відновив зростання з початком нового навчального року

Трафік ChatGPT відновив зростання з початком нового навчального року

11:17,
21 Вересня 2023
1605

Трафік ChatGPT відновив зростання з початком нового навчального року

11:17,
21 Вересня 2023
1605
Трафік ChatGPT відновив зростання з початком нового навчального року
Трафік ChatGPT відновив зростання з початком нового навчального року
Оглядачі зауважують, що старшокласники та студенти є наразі важливою цільовою аудиторією чатбота.

У вересні трафік чатбота ChatGPT почав зростати після трьох місяців падіння. Це пов’язують із початком нового навчального року й тим, що інструмент штучного інтелекту активно використовують учні та студенти, повідомив Insider.

Згідно з аналітикою Similarweb, трафік вебсайту ChatGPT значно зріс після початку навчального року.

З одного боку, це має влаштовувати компанію-розробника OpenAI, тому що попит серед учнів старших класів та студентів вищих освітніх закладів буде завжди й підлітки, які призвичаяться до використання ШІ, продовжать його застосовувати й у майбутньому. З іншого боку, така сезонність свідчить про обмеженість сценаріїв використання ChatGPT в реальному житті, що має непокоїти розробників. Якщо значну частку трафіку ChatGPT забезпечують учні й студенти, це означає, що ця технологія або принаймні такий формат чатбота не буде домінантною обчислювальною платформою у майбутньому, зазначило видання.

Прикметно, що OpenAI і сама пропонує використовувати ШІ в навчанні. Наприкінці серпня компанія випустила посібник для учителів, який пропонує деякі способи використання ChatGPT у класах, включаючи типові підказки та плани уроків.

У посібнику подали відповіді на найчастіші запитання вчителів щодо ШІ. Одне з найактуальніших — чи може OpenAI допомогти вчителям визначити, виконано домашнє завдання за допомогою ChatGPT або іншої моделі ШІ чи самими учнями повністю самостійно. І відповідь на це питання невтішна: ні, не може.

Нагадаємо, у червні кількість користувачів ChatGPT зменшилася майже на 10%. Таке ж падіння відбулося в липні, а в серпні трафік знизився ще на 3%.

Додамо, проєкт «На урок» розробив перший освітній українськомовний чат на основі ChatGPT, у якому моделюється спілкування з видатними постатями минулого. У чаті можна поставити запитання одному з сорока співрозмовників.

 Фото: інстументи штучного інтелекту / зображення умовне, Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду