У державних школах Нью-Йорка учнів навчатимуть застосовувати ШІ

У державних школах Нью-Йорка учнів навчатимуть застосовувати ШІ

12:45,
22 Травня 2023
2117

У державних школах Нью-Йорка учнів навчатимуть застосовувати ШІ

12:45,
22 Травня 2023
2117
У державних школах Нью-Йорка учнів навчатимуть застосовувати ШІ
У державних школах Нью-Йорка учнів навчатимуть застосовувати ШІ
Школи забезпечать усім необхідним для опанування технології ШІ.

Державні школи Нью-Йорка заохочуватимуть і підтримуватимуть викладачів та учнів, які вивчають і досліджують технологію штучного інтелекту. Про це написав керівник державних шкіл Нью-Йорка Девід Бенкс для Chalkbeat.

За його інформацією, через занепокоєння про потенційні зловживання, висловлене освітянами, на початку року чатбот на основі штучного інтелекту ChatGPT було внесено до списку вебсайтів, доступ до яких педагоги та учні можуть здійснювати під час навчання, запитуючи дозвіл на це.

Девід Бенкс повідомив, що з того часу отримали понад 1 тисячу реакцій з приводу небезпек та переваг застосування технології ШІ від освітян.

За його словами, низка учителів уже почали присвячувати заняття в школах перспективам застосування штучного інтелекту в межах ініціативі «Комп’ютерні науки для всіх».

Він розповів про середню школу у Квінсі, де діти вже обговорюють етичні проблеми, пов'язані з упередженнями щодо ШІ. Також учні з учителями під час занять вчаться ставити запитання ChatGPT і досліджують точність його відповідей. Самі вчителі цієї середньої школи експериментують зі штучним інтелектом для створення персоналізованих планів уроків та оцінювання успішності.

«Хоча початкова обережність була виправданою, тепер вона перетворилася на дослідження та ретельний аналіз можливостей і ризиків цієї нової технології», — зазначив Девід Бенкс.

За його словами, учителям нададуть набір ресурсів, які вони зможуть використовувати для проведення дискусій та уроків зі штучного інтелекту у своїх класах.

«Ми розповідатимемо нашим учням про серйозні етичні проблеми, які хвилюють багатьох технологічних лідерів та уряд і які вже обговорюють на своїх уроках як викладачі, так і учні. Однак ми також подбаємо про те, щоб наші студенти користувалися можливостями штучного інтелекту і були підготовлені до роботи сьогодні і в майбутньому», — акцентував Девід Бенкс.

Нагадаємо, проєкт «На Урок» розробив перший освітній українськомовний чат на основі ChatGPT, в якому моделюється спілкування з видатними постатями минулого. У чаті можна поставити запитання одному з сорока співрозмовників.

Фото: Pexels

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду