У Росії піратський сервіс перекрутив зміст діалогу про обстріл Маріуполя в американському серіалі, — Роднянський

У Росії піратський сервіс перекрутив зміст діалогу про обстріл Маріуполя в американському серіалі, — Роднянський

17:03,
29 Вересня 2023
2106

У Росії піратський сервіс перекрутив зміст діалогу про обстріл Маріуполя в американському серіалі, — Роднянський

17:03,
29 Вересня 2023
2106
У Росії піратський сервіс перекрутив зміст діалогу про обстріл Маріуполя в американському серіалі, — Роднянський
У Росії піратський сервіс перекрутив зміст діалогу про обстріл Маріуполя в американському серіалі, — Роднянський
Олександр Роднянський зазначив, що це сталося через те, що сервіс Apple TV+ вирішив не випускати новий сезон серіалу «Ранкове шоу» в Росії.

Стримінговий сервіс Apple TV+ вирішив не запускати трансляції нового, третього сезону американського серіалу «Ранкове шоу» в Росії, в епізодах якого багато уваги приділено повномасштабному російському вторгненню в Україну. Користуючись цим, російські пірати викладають епізоди серіалу, перекручуючи діалоги на догоду російським пропагандистам. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив кіно- і телепродюсер Олександр Роднянський.

Як інформував MediaSapiens, у четвертій серії нового сезону серіалу журналістки американського телеканалу UBA обговорюють, як пустити в ефір сюжет про російські обстріли Маріуполя, і телефонують до фотографа Андре Форда, який перебуває там.

В епізоді звучить повідомлення від фотокореспондента Андре Форда, який повідомляє колезі-журналістці в американській редакції, що «росіяни розстрілюють цивільних на вулицях».

Олександр Роднянський розповів, що ця серія серіалу доступна в Росії на піратських ресурсах. У неї є кілька версій перекладу, і в одній із них, зробленій студією Rudub, зміст повідомлення перекручено.

«Оригінал:

— Where are they evacuating the wounded?

— A military hospital in Donetsk. Russians are back to shelling the shit out this place.

— Are you ok?

— I'm fine. The Russians. It's not just a bombing. They are shooting civilians in the street.

Русский перевод:

— Куда эвакуируют раненых?

— В госпиталь в Донецке. Боевики снова обстреливают город.

— Ты в порядке?

— Я  в порядке. Здесь не только расстреливают город, Азов расстреливает гражданских», — повідомив Олександр Роднянський.

«Тобто, за відсутності легальної версії, піратська використовується для провійськової антиукраїнської пропаганди.

Впевнений, творці серіалу не були б раді, якби взнали про це.

Але такий стан справ — прямий наслідок рішення американської платформи не випускати серіал легально», — резюмував він.

Зазначимо, у квітні кіно- і телепродюсер Олександр Роднянський в інтерв’ю виданню «Главком» розповів, що працює над створенням двох телесеріалів, а також повнометражного художнього фільму з режисером Мирославом Слабошпицьким.

Олександр Роднянський також нагадав, що має угоду з Apple TV+ щодо виробництва проєктів для цієї платформи. Щоправда, зізнався, що не може оприлюднювати інформацію про проєкти, які готує для Apple TV+.

У березні 2022-го Роднянський скасував проведення в Росії кінофестивалю «Кінотавр», президентом якого він є.

У жовтні 2022 року стало відомо, що Міністерство юстиції Росії внесло у список фізосіб-«іноагентів» українського продюсера Олександра Роднянського.

Уточнимо, «Ранкове шоу» — це американський телесеріал з Дженніфер Еністон, Різ Візерспун та Стівеном Кареллом у головних ролях, який почав виходити на Apple TV+ у 2019 році.

Він був створений за книгою журналіста Браяна Стелтера «Початок ранку: Всередині телепередач "World of Morning TV"».

У центрі сюжету — робота ведучих «Ранкового шоу» і телекомпанії, яка потрапила у скандал через сексуальні домагання ведучого до працівниць.

У серіалі висвітлюють перипетії, які відбуваються за лаштунками на телебаченні. При цьому часто вплітають актуальні соціальні теми, як «культура скасування» (коли під тиском суспільного резонансу особа опиняється поза соціальними або професійними колами за неприйнятну з погляду певної групи суспільства поведінку. — Ред.), заборона абортів у деяких американських штатах, проблеми довкілля тощо.

На фото: анонс третього сезону серіалу «Ранкове шоу»

Фото: Apple TV+

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду