OpenAI заявила про кібератаку на чатбот ChatGPT

OpenAI заявила про кібератаку на чатбот ChatGPT

10:43,
9 Листопада 2023
2352

OpenAI заявила про кібератаку на чатбот ChatGPT

10:43,
9 Листопада 2023
2352
OpenAI заявила про кібератаку на чатбот ChatGPT
OpenAI заявила про кібератаку на чатбот ChatGPT
Збій чатбота стався після проведення OpenAI першої конференції для розробників з презентацією оновлень продуктів.

OpenAI бореться з «ненормальним трафіком» її чатбота зі штучним інтелектом ChatGPT, що свідчить про те, що хакери намагаються заполонити його сервіси. Компанія назвала кібератаку потенційною причиною збоїв ChatGPT, які відбувалися з початку цього тижня, повідомив Bloomberg.

Стартап, який підтримує Microsoft Corp. і який допоміг розробці генеративного штучного інтелекту в усьому світі, заявив, що помітив ознаки розподіленої атаки на відмову в обслуговуванні, коли зловмисники намагаються перевантажити платформу багаторазовими повторними запитами.

«Ми маємо справу з періодичними збоями через аномальну структуру трафіку, що відображає DDoS-атаку. Ми продовжуємо роботу, щоб пом’якшити це», — йдеться у повідомленні стартапу щодо оновлення системи.

Останній допис стартапу OpenAI присвячений тому, що він назвав «серйозним збоєм» у його чатботі, а також API-продуктах, які використовують розробники. Однак компанія заявила, що вирішила проблему, яка спричинила надзвичайно високу кількість помилок у її програмному забезпеченні та платформі ШІ.

Дані Downdetector про скарги користувачів на відмову в обслуговуванні ChatGPT, сайту та застосунку 

Нагадаємо, OpenAI на своїй першій конференції для розробників у понеділок анонсувала оновлення чатбота ChatGPT та представила більш потужну і швидшу версію великої мовної моделі GPT-4 Turbo.

Чатбот був представлений рік тому. Приблизно 100 мільйонів людей зараз використовують ChatGPT щотижня, заявила компанія на конференції.

На фото — чатбот ChatGPT на смартфоні

Фото: Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду