«Оппенгеймер» став найкасовішим біографічним фільмом

«Оппенгеймер» став найкасовішим біографічним фільмом

12:15,
18 Вересня 2023
2076

«Оппенгеймер» став найкасовішим біографічним фільмом

12:15,
18 Вересня 2023
2076
«Оппенгеймер» став найкасовішим біографічним фільмом
«Оппенгеймер» став найкасовішим біографічним фільмом
У світовому прокаті фільм зібрав понад 912 мільйонів доларів.

Кінострічка «Оппенгеймер» режисера Крістофера Нолана стала найкасовішим біографічним фільмом усіх часів. Касові збори фільму склали 912,7 млн доларів. Про це повідомило видання The Wrap.

За дев’ятий вікенд у кінотеатрах біографічний фільм про творця атомної бомби зібрав ще 12 мільйонів доларів у світовому прокаті. Відтак він випередив попереднього лідера — «Богемну рапсодію» про лідера рок-гурту Queen Фредді Мерк’юрі, який у 2018 році зібрав 902 мільйони доларів у світовому прокаті.

Стрічка «Оппенгеймер» розповідає про роботу та життя фізика-теоретика, професора Каліфорнійського університету в Берклі Роберта Оппенгеймера, який під час Другої світової війни очолював у США «Мангеттенський проєкт» зі створення ядерної зброї.

Фільм спільного виробництва Великої Британії та США був знятий за мотивами книги «Американський Прометей» — біографії Оппенгеймера, написаної Каєм Бердом і Мартіном Шервіном і відзначеної Пулітцерівською премією.

Головну роль у стрічці Крістофера Нолана зіграв Кіліан Мерфі, також у фільмі знялися Роберт Дауні — молодший, Емілі Блант, Флоренс Пʼю, Метт Деймон, Кеннет Брана і Рамі Малек.

«Оппенгеймер» з'явився у світовому прокаті 20 липня — водночас із фантастичною комедією «Барбі» режисерки Ґрети Ґервіґ. Обидва фільми досі демонструються в кінотеатрах та вважаються основними претендентами на премію «Оскар».

Фото: «Оппенгеймер» / «Планета Кіно»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду