«Барбі» стала найуспішнішою кінострічкою Warner Вros. в Україні

«Барбі» стала найуспішнішою кінострічкою Warner Вros. в Україні

15:56,
17 Серпня 2023
1470

«Барбі» стала найуспішнішою кінострічкою Warner Вros. в Україні

15:56,
17 Серпня 2023
1470
«Барбі» стала найуспішнішою кінострічкою Warner Вros. в Україні
«Барбі» стала найуспішнішою кінострічкою Warner Вros. в Україні
Фільм став лідером прокату за обсягом зборів.

За результатами чотирьох тижнів прокату кінострічка «Барбі» Ґрети Ґервіґ стала найбільш касовою серед усіх проєктів студії Warner Bros. Pictures в Україні. Фільм уже зібрав 110,2 мільйона гривень, повідомив офіційний дистриб’ютор, компанія Kinomania.

До виходу стрічки «Барбі» найуспішнішим фільмом Warner Bros. Pictures в Україні був «Аквамен». Фільм режисера Джеймса Вана з Джейсоном Момоа в головній ролі стартував у національному прокаті в грудні 2018 року. Його фінальні касові збори сягнули 108,7 мільйона гривень.

В українських кінотеатрах «Барбі» стартувала 20 липня. Прокат стрічки в кіно триває.

Глобальні касові збори «Барбі» сягнули 1,19 мільярда доларів — робота Ґрети Ґервіґ також стала найкасовішим у світі фільмом, знятим жінкою.

Як відомо, фільм «Барбі» вийшов у прокат у більшості країн світу синхронно з прем’єрою фільму «Оппенгеймер» про винахідника ядерної бомби.

Cервіс медіааналітики та моніторингу LOOQME прослідкував, наскільки популярними були «Барбі» та «Оппенгеймер» з моменту виходу в української аудиторії на основі згадок в українських медіа.

«Хоч обидва фільми збирали повні зали кінотеатрів, та за кількістю згадувань "Барбі" переважає майже удвічі: 19 671 проти 10 180. Відчутна також різниця в залученості: 3,2 мільйона й 2,1 мільйона відповідно. А от за показником потенційного охоплення фільм Ґрети Ґервіґ майже вдвічі обігнав стрічку Крістофера Нолана — 6 мільйонів проти 2,9 мільйона», — зазначили у LOOQME, які моніторять 12 тисяч джерел, серед яких усі види медіа та соцмережі.

За спостереженнями аналітиків сервісу, громадяни з півночі, центру та південного сходу України більше ділилися враженнями про «Барбі». Тоді як відгуки про «Оппенгеймера» писали українці заходу, сходу та південного заходу.

 Нагадаємо, з огляду на те, що фільми «Барбі» та «Оппенгеймер» у багатьох країнах світу вийшли у прокат в один день — 21 липня, це породило в соцмережах хвилю користувацького фанарту про «Барбенгеймера». На одному з таких артів, зокрема, була зображена Марго Роббі, яка сидить на плечах Роберта Оппенгеймера на тлі вогню від «ядерного гриба».

Студії Warner Вros. довелося публічно просити вибачення за свою позитивну реакцію на один з таких фанартів у соцмережах перед аудиторією в Японії, де у ХХ столітті відбувся вибух ядерної бомби.

Фото: Warner Bros. Pictures Ukraine / ютуб

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду